Eskişehir’de iki yıl önce resmi olarak boşandığı eski eşi Iraz Ekinci’yi durakta minibüs beklerken silahla başından vurarak yaralayan güvenlikçe Yalçın Erginbaş, polis tarafından yakalandı. Olayda kullandığı suç aleti silah ile yakalanan şüpheli, adli makamlara sevk edildi.

        Önceki gün akşam Erenköy Mahallesi Yıldırım Caddesi sonundaki otobüs durağında meydana gelen olayda, Iraz Ekinci (28) ablası Ayşe Sönmez'in evinde düzenlenen Mevlid-i Şerif'in ardından evine gitmek için durakta minibüs beklemeye başladı. Bu esnada, özel bir şirkette güvenlik görevlisi olarak çalışan Yalçın Erginbaş, eski eşi Ekinci'nin yanına yaklaşarak tabancayla ateş etti. Ekinci, şiddetli geçimsizlik nedeniyle iki yıl önce ayrıldıkları eski eşi Erginbaş'ın silahından çıkan kurşunla kafasından yaralandı. Ağır yaralanan Ekinci, ambulansla devlet hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Zanlı ise olay sonrası kayıplara karıştı.

        Polis ekipleri yaptıkları çalışmada Erginbaş’ın olay yerinden kendisine ait otomobil ile kaçtığını belirledi. Bunun üzerine harekete geçen polis, şahsın yakalanması amacı ile 14 ayrı yerde arama yaptı. Ancak bir neticeye ulaşılamadı. Çalışmalarını sürdüren polis, şüphelinin Alpu ilçesi Bozan beldesinde kendilerine ait boş evde olduğunu tespit etti. Bozan’daki söz konusu adrese giderek operasyon yapan polis, Erginbaş’ı olayda kullandığı 1 adet 7,65 milimetre çaplı tabanca ile yakaladı.

        Sağlık kontrolünün ardından Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu'na getirilen Erginbaş, buradaki ifadesinin ardından adli mercilere sevk edildi. Iraz Ekinci’nin Eskişehir Devlet Hastanesi’ndeki tevdisinin devam ettiği kaydedildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

        ZANLI 7 YIL HAPİS CEZASI ALMIŞ

        Zanlı Yalçın Erginbaş'ın boşandıktan sonra eski eşi Ekinci'nin peşini bırakmayarak sürekli olarak tehdit ettiği, bazı yakınlarını yaralayarak öldürmeye teşebbüs ettiği belirtildi. Zanlının bu nedenle bir süre önce mahkemece 7 yıla yakın hapis cezasına çarptırıldığı, ancak kararın temyize gönderildiği öğrenildi.
Kaynak: cha