Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde 'Güvenli Okul Güvenli Eğitim' projesi kapsamında okulların güvenliği konulu bir toplantı yapıldı.

İlçe Emniyet Müdürü Erdal Tepe, Milli Eğitim Şube Müdürü Eyüp Aracı ve okul müdürlerinin katılımı ile öğretmen evinde düzenlenen toplantıda 'Güvenli Okul Güvenli Eğitim' masaya yatırıldı.

Erdal Tepe, toplantıda yaptığı açılış konuşmasında 2012-2013 eğitim ve öğretim yılının 17 Eylül 2012 pazartesi günü başlayacağını belirtti. Boğazlıyan’ın huzurlu ve güvenli bir ilçe olduğunu kaydeden Tepe, proje kapsamında okullarda eğitim ve öğretimlerine devam eden çocukların, güvenli ortam ve mekanlarda öğrenimlerini sürdürmeleri için bu yıl da bir dizi tedbirler aldıklarını bildirdi.

Milli Eğitim Şube Müdürü Eyüp Aracı ise çocukları her türlü kötü alışkanlıklardan korumak, sağlıklı bireyler olarak yetiştirmenin temel hedefleri olduğunu belirterek, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılının açılmasına kısa bir süre kala emniyet ve okul müdürlerinin katılımı ile toplantı yaptıklarını kaydetti.

Toplantıda daha sonra öğrenci güvenliği ve alınması gereken diğer güvenlik tedbirleri konuşuldu.
Kaynak: cha