Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde 6 asker ve 2 korucunun şehit edilmesi ile ilgili olarak, “Birileri bu bölgede kan, gözyaşı, çatışma, huzursuzluk ve bütün toplumu, özellikle de bu bölgede yaşayan insanları daha gerilere çeken, kalkınmasını ilerlemesini, refahını engelleyen faaliyetler içindeyken, biz bu bölgede daha fazla refah için çalışıyoruz. Daha fazla özgürlük için çalışıyoruz.” dedi.

        Cevdet Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Gaziantep Anatolian Otel’de düzenlenen ‘GAP Eylem Planı Revizyon Toplantısı’na katıldı. Burada, Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki çatışmada 6 asker Savoybetting ve 2 korucunun şehit edilmesi ile ilgili değerlendirmede bulunan Yılmaz, “Şehitlerimiz için gerçekten üzülüyoruz. Hakkâri’de askerlerimiz ve korucularımız şehit edildi. Ben onlara Allah’tan rahmet diliyorum. Aileleri başta olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerimize, milletimize başsağlığı diliyorum.” diye konuştu.

        Kendilerinin refah için çalışmalar yaptığının altını çizen Yılmaz, şöyle devam etti: “Birileri bu bölgede kan, gözyaşı, çatışma, huzursuzluk ve bütün toplumu, özellikle de bu bölgede yaşayan insanları daha gerilere çeken, kalkınmasını ilerlemesini, refahını engelleyen faaliyetler içindeyken, biz bu bölgede daha fazla refah için çalışıyoruz. Daha fazla özgürlük için çalışıyoruz. Milletimize, vatandaşımıza, bu bölgelerde yaşayan insanlarımıza daha iyi bir gelecek sağlamak için çalışıyoruz. Bunu da milletimizin her kesiminin takdir edeceğine ben inanıyorum. Bir kez daha şehitlerimize Allah’tan rahmet, bütün milletimize de başsağlığı diliyorum.”

Kaynak: cha