Beylikdüzü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliği içinde yürüttükleri “Osmanlı Parkı” projesini hayata geçirmek için çalışmalara başlandı.

Beylikdüzü Barış Mahallesi Çiftlik Caddesi üzerindeki İtfaiye binasının arkasında bulunan arazide yapım çalışmalarına başlanan Osmanlı Parkı için; İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Marmara Belediyeler Birliği ve Beylikdüzü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ortak bir çalışma gerçekleştirecek. Osmanlı dönemine ait figür ve eserler yansıtacak park, Osmanlı tarihini adeta günümüze getirecek.

Parkın zemin düzenleme ve geliştirme çalışmalarının yapıldığını dile getiren Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Osmanlı Parkı’nın Beylikdüzü’nün yapısına büyük renk katacağını dile getirdi. Başkan Uzun, tarihi yapıyı yansıtacak şekilde düzenlenecek olan ve Beylikdüzü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa bir çalışması olan parkın kısa bir süre içerisinde tamamlanarak Beylikdüzü halkının hizmetine sunulacağını belirtti.

Kaynak: cha