Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi’nde hazırlanan Halk Kütüphanesi 24 bin kitap ve internetten tüm dünya kütüphanelerine ulaşım imkânı ile İstanbul ve Türkiye’nin en büyük kütüphanelerinden biri oluyor.

Açıldığı günden bu yana verdiği kültürel hizmetlerle Beylikdüzü halkının en önemli uğrak yerlerinden biri haline gelen Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi, etkinliklerinin ardından şimdi de dev bir kütüphane oluşturdu. 400 metrekare alana kurulan ve içerisinde 24 bin adet kitap barındıracak olan kütüphane, çocuk oyun alanları, internetten diğer kütüphanelere ulaşım ile İstanbul ve Türkiye’nin en önde gelen kütüphanelerinden biri haline gelecek. Şuan içerisinde 6 bin kitap ve 15 adet bilgisayar bulunan kütüphane, okuma alanları ile de büyük ilgi çekiyor. Kütüphanede günlük, haftalık ve aylık olarak yayın yapan tüm gazete ve dergiler de her an hazır bulunuyor.

Kütüphanenin Beylikdüzü halkına çok büyük fayda sağlayacağını belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, yakın zamanda hizmete açılması ile birlikte bilgiye ulaşmanın en pratik ve zevkli yolunun Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi Halk Kütüphanesi’nden geçeceğini dile getirdi. Vatandaşları kütüphaneye üye olmaya çağıran Başkan Uzun, “Bu alanları bizler oluşturduk, sizler ilginizle sahip çıkacaksınız” dedi.

Tüm dünyada kullanılan Dewey sınıflama sistemi ile ve Anglo Amerikan Kataloglama Kurallarına ve uluslararası kütüphane standartlarına uygun olarak hazırlanan Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi Halk Kütüphanesi’nde diğer kütüphanelere de internet aracılığı ile her an iletişim sağlanabiliniyor. Kitapların güvenlik sistemleri, ödünç verme, iade ve takip işlemleri ise, RFID (Radyo Frekans Kimlik Tanımlama Sistemi) ile yapılacak.

Kültür Merkezi Halk Kütüphanesi’nde engelliler ve çocuklar için de kitap, cd ve eğitim programları bulunuyor. Çocuklar için oluşturulan okuma ve oyun odalarında, çocuklar hem oyun hem de kendileri için hazırlanan kitaplardan faydalanabiliyorlar. Engelliler için de CD ve DVD koleksiyonları ile görüntülü ve sesli olarak kitap okuma ve eğitim programları yayınlanıyor.

Beylikdüzü’nde daha önce açılan Beşir Balcıoğlu Anadolu Lisesi, Cahit Zarifoğlu Lisesi ve Gürpınar Lisesi Şube Kütüphaneleri de Beylikdüzü Halk Kütüphanesi’nin şube kütüphaneleri olarak hizmet vermeye devam edecek. Okullardaki kütüphaneleri vatandaşlar hafta içi her gün mesai saatleri içerisinde rahatlıkla kullanabiliyorlar.
Kaynak: cha