Beylikdüzü Belediyesi Halkoyunları Ekibi ve Müzik Grubu, bu yıl Macaristan’da yedincisi düzenlenen ''International Dance and Music Festivali''ne katıldı.

Beylikdüzü Belediyesi Halkoyunları Ekibi ve Müzik Grubu, alınan davet üzerine Macaristan'ın Csongrad şehrinde gerçekleştirilen Uluslararası festivale katılarak Beylikdüzü’nü ve Türkiye’yi başarıyla temsil etti.

Bu yıl yedincisi düzenlenen festivalde, Remzi Uzgidim yönetimindeki Müzik Grubu yaptığı gösteride Türk Sanat Müziği’nden örnekler sunarken, Orhan Güdek yönetimindeki Halkoyunları Ekibi de Kırklareli ve Silifke yöreleri ile Aşuk Maşuk oyunlarıyla birlikte “Kına Gecesi” mizansenini sergiledi. Yoğun ilgi ve merakla karşılanan “Kına Gecesi” gösterisi sırasında katılımcılara küçük paketler halinde kınalar dağıtıldı.

Türkiye'yi Macaristan'da başarıyla temsil eden Beylikdüzü Belediyesi Halkoyunları Ekibi, halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı ve gelen istek üzerine bölgede bulunan bir huzurevinde de kısa bir gösteri gerçekleştirdi.

Festival Organizatörü Attila Kovacs yaptığı açıklamada, Türkiye'yi temsilen festivale katılan Beylikdüzü Belediyesi Halkoyunları Ekibi'nin muhteşem gösterileri ve sıcakkanlılığının Csongrad halkını çok etkilediğini belirterek, Beylikdüzü Belediyesi’ni bu festivale her yıl davet etmek istediklerini kaydetti.

Kaynak: cha