Hakkâri Çukurca’da üç karakola eş zamanlı olarak yapılan baskınlarda 6’sı asker 2’si köy korucusu 8 şehit verilmesi ve 15 askerin yaralanması ile sonuçlanan son terör saldırısına Bem-Bir-Sen’den sert tepki geldi. Bem-Bir-Sen, "terörle mücadelede istihbarat zafiyetinin gün gibi ortada olduğunu" kaydetti.

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, yaptığı yazılı açıklamada İslam dininin güzellikleri ve merhametinden nasiplenmemiş PKK terör örgütünün Zerdüşt zihniyet ile hareket ederek mübarek Ramazan ayında, iftar sofralarının başında kan dökmekten çekinmediğini kaydetti.

        Bölge halkına yapılan propagandanın aksine terör örgütünün din, iman, hak ve hukukla bir ilgisinin olmadığını, insan hak ve hürriyetlerine, özgürlük ve demokrasiye asla inanmadığını, yaptıkları tek şeyin kan dökmek ve bölücülük yapmak olduğunun altını çizen Turbay, “Bu mübarek günlerde çevre ülkelerin de desteğini alarak iyiden iyiye azgınlaşan terör örgütüne karşı etkili yaptırımlar gerekmektedir. Son terör saldırısında büyük bir istihbarat zafiyeti apaçık görülmektedir. Terörle mücadeledeki askeri yöntemlerde de sıkıntı olduğu anlaşılmaktadır. Gelen her şehit cenazesi anaların yüreğini yakmakta, ocakları söndürmektedir." dedi.

        Terörle mücadeleninin siyaset üstü olduğunu vurgulayan Turbay, "Şehit analarının artık cenazelerde söylenen beylik laflara tahammülü kalmamıştır. Hiçbir siyasi parti, 'ben iktidara gelince terörün kökünü kazıyacağım' diyemez. Kim ne yapmak istiyorsa elini taşın altına koymalı, iktidar muhalefet bir araya gelmeli ve bir kararlılık sergilenmelidir. Yöntem belirlenmelidir. Asker aileleri artık televizyon seyredememekte, çalan telefonları açmaya yürekleri yetmemektedir. Bu ağır psikolojik durum karşısında verilen bu ağır kayıpların nedenleri çok iyi sorgulanmalı, terörle mücadelede azami Betgaranti kararlılık sergilenmelidir.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: cha