Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, ailesiyle geldiği Hatay’ın İskenderun ilçesinde, özel otomobilini park etmek isterken, sözlü saldırıya maruz kaldığı iddiasıyla otopark görevlilerinden şikayetçi oldu.

        Olay, İskenderun Belediyesi'ne yakın bir bölgede bulunan otopark önünde meydana geldi. Ailesiyle birlikte bir ziyaret için İskenderun’a gelen Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, şahsına ait özel otomobili park etmek isterken, iddiaya göre, otopark görevlilerinin otopark sınırı içerisinde olmamasına rağmen 'buraya park edemezsiniz' tavrıyla karşılaştı. Tepki gösteren Başkan Altan, otopark görevlilerinin kendisine sözlü hakaretlerde bulunduğu gerekçesiyle durumu polise bildirdi. Altan daha sonra İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek şikayetçi oldu. Polis, otopark yöneticilerini ifadelerini almak üzere polis merkezine götürdü.

        Bekir Altan yaşadığı olay karşısında bir an İskenderun’un 20 yıl önceki otopark mafyalarının olduğu dönemleri hatırlayarak 'Yine aynı olaylar mı oluyor?' şeklinde düşüncelere kapıldığını ifade etti. Altan, “Ben bir belediye başkanı olarak bu tür saldırılara maruz kalıyorsam bunlar vatandaşa ne yapmazlar? Halkın haklarına saygımdan dolayı davacı oldum. Emniyete giderek gerekli hukuki işlemleri başlattım. Bir vatandaş olarak hakkımı aradım, gerekli takibi de yapacağım.” dedi.

        Öte yandan olayın hemen sonrasında düzenlediği basın toplantısıyla Bekir Altan’a yapılan saldırıyı kınayan AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Uğur Feriz, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ve yönetimini eleştirdi. Feriz, İskenderun’da kimseye mafyacılık yaptırmayacaklarını söyledi.
Kaynak: cha