Büyük Birlik Partisi (BBP) Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal, sağlık terörü konumundaki sağlığa zararlı kırtasiye malzemelerini konuşmanın yetmediğini, icraat gerektiğini belirtti.

        BBP Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal, eğitim-öğretim yılı başlarken ‘sağlığa zararlı malzemelerin satılması ve sadece markasız ve TSE damgasız ürünleri vatandaşa almayın’ demenin yetmeyeceğini kaydetti. Ömer Ünsal, her eğitim döneminin başında kanserojen madde içeren ürünler, TSE’siz üretilen ürünler ve ucuz ürünlerin tehlikesinin ülke gündemine geldiğine dikkat çekti. Bu tartışmaların ardından kimsenin konuşmadığını vurgulayan Ünsal, hassasiyetin sözden ve teselliden öteye gitmediğini söyledi.

        "BUNUN ADI SAĞLIK TERÖRÜDÜR"

        Her sene olduğu gibi bu yıl da sağlık kurumları ve zabıta ekiplerinin duyarsız, bilinçsiz, hazırlıksız ve yetersiz olduğunu öne süren BBP’li Ünsal, “Neden bayramlarda, ucuz şeker ve tatlıların sağlıksız olduğundan, sağlık teröründen, nahoş görüntülerden bahsederiz? Okul döneminde neden okul malzemelerinin sağlıksız olduğundan bahsederiz? Önceki senelerde olduğu gibi yine sonuç yok, aynı şeyleri yine konuşup duracağız.” dedi.

        Bu tür ürünleri üreten ve satanların tespit edilerek cezai müeyyidelerin uygulanmasını isteyen BBP Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal, bunun yapılmaması durumunda bu konuların her zaman gündemi meşgul edeceğini ifade etti. Bu konuda devlet kurumlarının üzerine düşeni yapmasını isteyen Başkan Ünsal, sözlerini şöyle noktaladı: “Devlet mekanizması sorunları dile getirme yeri değil, çözme yeridir. Yeteri kadar denetleme personeli olmaz, hukuksal alt yapı oluşturulmaz, kanunlar sağlıksız ürünleri üreten ve satana mükafat türünden olursa, denetleme personelinin eli kolu bir şey yapamaz halde bırakılırsa bu konular daha çok konuşulur.”
Kaynak: cha