Büyük Birlik Partisi (BBP) Bursa teşkilatı yöneticileri, yaptıkları basın açıklamasında, teröristler için idamın geri getirilmesini ve terör destekçisi milletvekilleri için dokunulmazlığın kaldırılmasını istedi.

Fomara Meydanı'nda düzenlenen 'Teröre Lanet' basın açıklamasında, Meclis'te teröre destek verip, teröristlerle kucaklaşan milletvekilleri konusuna dikkat çekildi. Vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması gerektiği kaydedilen açıklamada, idamın da geri getirilmesi istendi. Ağızlarını siyah bantla kapatıp, siyah pankart taşıyan partililer, artık konuşmanın zamanının geçtiğine dikkat çekti. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yapılan basın açıklaması ile terörün milli politikalar ile bitirilebileceği vurgulandı.

        Büyük Birlik Partisi (BBP) Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal, yaptığı basın açıklamasında, “Gün geçmiyor ki şehit haberi almayalım. Gazeteler başlıklarını o günkü şehit haberini atmadan, bir önceki şehidimin kanı kurumadan, şehidimin naaşı memleketine gitmeden, toprağa koyulmadan yeni bir şehit haberi gelmesin. Bir ay içinde sivil ve asker olmak üzere yaklaşık 32 şehit verildi. Siyasi konuşmalar ise hep aynı şeyler. ‘Bıçak kemiğe dayandı', 'Zalimler bedelini ödeyecekler', 'Halk galeyana gelip provoke eylemlere kapılmasın’ gibi açıklamalar tepkileri yok etmekten öteye gitmemektedir.” dedi.

        “Liderlerin söylediği ‘kemiğine bıçak dayandı mı’ bilmem ama bu halkın kemiğini bıçak deldi geçti, sabırlar doldu taştı.” diyen BBP Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal, “Şimdi de diyorsunuz ki ‘zalimler bedelini ödeyecekler.’ Zalimler bedel ödemez, zalim olana bedel ödettirilir.” ifadesini kullandı.

        Artık konuşma zamanının gelip geçtiğini ve artık eylem zamanı olduğunun altını çizen Ömer Ünsal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğer birazcık yüreğiniz sızlıyor ise derhal Meclis'i toplayıp Meclis'te teröre destek verenlerin dokunulmazlıklarını kaldırın. İdamı geri getirin. Eğer bunu yaparsanız samimiyetinizi ortaya koyacağınız gibi, şehit ve gazi ailelerini de bir nebze de olsa rahatlatmış olursunuz.”

        BBP Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal, sözlerini şöyle tamamladı: “BBP olarak genel merkezimiz başta olmak üzere tüm 81 il ve ilçe teşkilatlarımızla Alperen gençliğimiz arkanızda olacağımızı deklare ediyoruz. Aksi takdirde en yakın zamanda deri koltuklu Meclisimizin kapısına dayanacağımızı ifade etmek istiyoruz.” Basın açıklaması şehitler için okunan Fatiha ile noktalandı.
Kaynak: cha