LYS yerleştirme sonuçlarına göre, Bayburt Üniversitesi'nin lisans bölümlerinde açıkladığı kontenjanların yüzde 96,5’i doldu.

        Geçen yıl LYS yerleştirme sonuçlarında en az kontenjan açığı bulunan 6. üniversite olan Bayburt Üniversitesi, bu yıl da öğrencilerin ilgi odağı oldu. Bayburt Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin 452 öğrenci kontenjanı ile Mühendislik Fakültesi'nin 352 öğrenci kontenjanı tamamıyla dolarken, Bayburt Eğitim Fakültesi'nin 320 öğrenci kontenjanından sadece Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü'nün 39 kontenjanı boş kaldı.

        Bu rakamlarla birlikte Bayburt Üniversitesi, LYS yerleştirme sonuçlarına göre, lisans bölümünde yüzde 96,5’lik doluluk oranıyla yine en az kontenjan açığı yaşayan üniversiteler arasında yer aldı. Boş kalan 39 kişilik kontenjanın ise ek yerleştirmede dolmasına kesin gözüyle bakılıyor.

        LYS yerleştirme sonuçlarına göre, Bayburt Üniversitesi'ne bağlı Bayburt Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nun 50 öğrenci kontenjanının da tamamı doldu. Bayburt Meslek Yüksekokulu'nun açıkladığı toplam 550 öğrenci kontenjanının ise yüzde 82,7’si doldu. Boş kalan kontenjanların, yapılacak ek yerleştirmeye tamamen dolması bekleniyor.

        Birçok devlet ve vakıf üniversitesinin, kontenjanlarını doldurabilmek için reklam ve tanıtım faaliyetlerine giriştiği, yine vakıf üniversitelerinin çok cazip imkânlar sunduğu süreçte, Bayburt Üniversitesi'nin kontenjanlarının neredeyse tamamını doldurması geçen yıl yakalanan başarının tesadüf olmadığını gösterdiği belirtiliyor. ‘Üçüncü nesil üniversite’ konseptiyle kurulan, modern laboratuvarları, çağdaş derslikleri, gelişmiş bilgi işlem ağı, nitelikli öğretim elemanları ve Çoruh Nehri’nin kenarında yer alan ‘butik kampüsü’ ile öğrencilere sosyal ve kültürel aktivitelerle zenginleştirilen bir eğitim öğretim imkanı sunan Bayburt Üniversitesi, 5 bin 500’e yaklaşan öğrenci sayısı ve 400’e yakın personeliyle şehir ekonomisine de önemli bir katkı sağlıyor.


Kaynak: cha