Kültür, tarih ve medeniyet şehri Sivas, 2.kez Başkent Ankara'ya taşındı. İlki 2010 yılında Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan Sivas günleri, bu yıl 13-16 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek. Ankara Sivaslı Dernekler Federasyonu (ASİDEF) önderliğinde şehrin her yönüyle tanıtımının amaçlandığı etkinliklerin açılışı Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Açılışı Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Sivas Milletvekilleri, Vali Zübeyir Kemelek, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, ASİDEF Başkanı Erol Yanar, Sivas protokolü birlikte yaptı.

Açılış töreninde konuşan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, bağımsızlığa giden yolun temelinin Sivas’ta atıldığını söyledi. Sivas’ın bir tarih ve kültür şehri olduğunu kaydeden Çiçek, “Sivas Türkiye’nin özüdür, hülasasıdır. Tanıtım günleri illerimizi tanımamız için güzel bir vesile. Ankara’da oturuyor Ankara’yı tanımıyoruz. Sivas’ta oturuyor Sivas’ı tanımıyoruz. Ankara’da oturup da Ostim’i görmeyen çok kişi vardır. Ankara’nın tarihini bilmeyen çok kişi vardır. Sivas’taki değerleri ne kadar biliyoruz. Bu tanıtım günleri o ilin varlıklarını değerlerini hem o ilin insanlarına hem de diğer illerden gelen kişileri güzelce tanıtıyor. Bu açılış günleri aynı ilde olduğu halde birbirini tanımayanları da bir araya getiriyor.” diye konuştu.

5 milyona yaklaşan nüfusuyla Türkiye'nin iç turizmde en uğrak yeri olan Başkent'te kendi kültür ve tanıtımlarını yapacaklarını kaydeden ASİDEF Başkanı Erol Yanar herkesi tanıtım günlerine beklediklerini söyledi. Yanar, hoşgörü ve kardeşlik şehri olan Sivas ve ilçelerinin ulusal alanda tanıtımına ciddi katkılar sağlayan Sivas günlerinde ziyaretçilerin il hakkında her türlü etkinliği ve kültürü göreceğini ifade etti.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise kongre, termal turizm, maden, üniversite, kültür ve sanat şehri olma özellikleri taşıyan Sivas'ın Türk İslam tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından Meclis Başkanı Çiçek ve beraberindeki heyet standları gezdi. ASİDEF'in organizasyonunda Sivas Valiliği, Belediye Başkanlığı, İl Özel İdaresi, Cumhuriyet Üniversitesi ile Ticaret ve Sanayi Odası’nın işbirliğiyle gerçekleştirilecek tanıtım günlerinde şu etkinlikler yer alacak: “Ressamların fırçasından Sivas resim sergisi, Sivas halk oyunları gösterisi, Orta oyunu, semah ekibi, zakir dinletisi, Kangal köpekleri gösterisi, aşıklar atışması ve ozanların, ilçelerden esintiler, yazarlar ve şairlerle söyleşi, Emel Taşcıoğlu, Semra Algül, Kubilay Dökmetaş ve Nahide Saygun Akkal konseri, doktor balıklar gösterisi, Sivasspor imza günü, Sivas kına gecesi gösterisi ve ilçe stantlarında tanıtımlar.”
Kaynak: cha