Diş çürüklerinin çoğu zaman vücuttaki diğer organları da etkileyebildiğini hatırlatan uzmanlar, diş çürümesinin bazı basit yöntemlerle önlenebileceğini söyledi.

        Özel Dentatürk Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Taner Okşan, diş çürüklerinin basit yöntemlerle önlenebileceğine işaret ederek, diş fırçalamanın bunların başında geldiğini söyledi. Sabah kahvaltısından sonra ve gece yatmadan önce dişlerin fırçalanmasının yanında her gün düzenli olarak diş ipi kullanılmasının da önemli olduğunu ifade eden Okşan, diş fırçalarının da orta sertlikte ve küçük başlı seçilmesi gerektiğini dile getirdi.

        Okşan, diş macununun da koruyucu faktöründen dolayı florürlü olmasına dikkat etmek gerektiğini belirterek, öğün aralarında şekerli yiyecek yenmemesinin, ağızdaki bakteri yüzdesini düşürmek için yeşil çay ile sık sık gargara yapılmasının, şekerli ve unlu yiyeceklerin dikkatli tüketilmesinin, tükürük akışını artırmak için şekersiz sakız çiğnenmesinin, kereviz, elma, havuç gibi yiyeceklerin çiğ ve sıkça tüketilmesinin diş çürüme Kalebet olasılığını gerilettiğini vurguladı.

        Diş fırçalarının belli aralıklarla değiştirilmesi gerektiğini söyleyen Okşan, çürüklerin erken fark edilmesi açısından düzenli olarak diş hekimine gidilmesinin de önemli olduğunu kaydetti.
Kaynak: cha