Basın Konseyi Başkanı Orhan Birgit ve Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan heyet bazı temaslarda bulunmak üzere Hatay’a geldi.
Temasları kapsamında Hatay Gazeteciler Cemiyeti'ni de ziyaret eden heyet burada gazetecilerle gündeme ilişkin konular hakkında görüş alışverişinde bulundu. Heyette Konsey Başkanı Orhan Birgit, Başkan Yardımcısı Tufan Türenç ile Yönetim Kurulu üyeleri Yalçın Büyükdağlı, Turgut Kazan ve Ersu Oktay yer aldı.

        Hatay basınının objektif bir duruş sergilediğini ve kentte olan biten her şeyi kamuoyuyla paylaştıklarını söyleyen Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen, basında son günlerde Hatay’ın huzurunun kaçtığıyla ilgili yapılan birçok haberin kulaktan dolma olduğunu ve gerçeği yansıtmadığını aktardı.

        Basın Konseyi'nin ziyaretinden memnuniyet duyduklarını söyleyen Yetişen, “Umarım Basın Konseyi'nin gözlemleri sonucu yapacağı doğru haberler Hatay’ın hala aynı Hatay olduğunu göstermeye yeter.” dedi.

        BİRGİT: HABERLERİ YERİNDE TESPİT İÇİN GELDİK

        Hatay’da bulunan basın kuruluşlarının yaşanan süreçteki görüşlerini alabilmek için geldiklerini aktaran Basın Konseyi Başkanı Orhan Birgit ise Hatay’la ilgili son günlerde ulusal ve uluslar arası basın yayın organlarında çok haber çıktığını, bunlardan hangisinin gerçek hangisinin yanlış olduğunu yerinde görerek tespit etmek istediklerini söyledi. Birgit, “Amacımız Hatay’da olup bitenleri yakından görmek, gerçeklere ulaşıp doğru haber yapabilmek.” ifadelerini kullandı.

        Toplantıya katılan basın mensuplarının görüşlerini de tek tek alan Basın Konseyi üyeleri, Hatay basınının görüşlerinin kamuoyunda oluşan ‘kapalı kutu Hatay’ anlayışını değiştireceğini belirtti.

        Halkın son günlerde Hatay’a gelip yerleşen Suriyelilerden rahatsızlık duyduğu, silahlı grupların geceleri savaşmak için Suriye’ye geçtiği, Hatay’da yaşayan Suriyelilerin gittikleri lokantalarda ücreti ödemeden çıktığı, esnafla kavga ettiği gibi söylentileri Hataylı gazetecilere soran Basın Konseyi üyeleri, gazetecilerin sorulara ilişkin verdikleri cevapları yeterli bulmadıklarını, amaçlarının da kafalarındaki bu soru işaretlerini kendi gözleriyle görerek gidermek olduklarını dile getirdi.

        Hatay’daki ziyaret ve gözlemlerinin ardından yarın şehirden ayrılmaları beklenen Basın Konseyi heyetinin temaslarını değerlendirecekleri bir basın toplantısı yapabilecekleri öğrenildi.
Kaynak: cha