Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Hakkari'deki karakol baskınında 6 asker ve 2 korucunun şehit olmasından üzüntü duyduklarını söyledi. Atalay, ülkede 30 yıldır yaşanan terörü sonlandırmak için bütün boyutlarıyla çalıştıklarını ifade etti.

        Partisinin Erzurum il teşkilatı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılmak üzere Ankara uçağıyla Erzurum'a gelen Başbakan Yardımcısı Atalay, beraberindeki Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Vali Sebahattin Öztürk'ü ziyaret etti. Atalay, gece yarısı Hakkari'nin Çukurca ilçesinde karakol baskını gerçekleştiren teröristlerin 6 asker ve 2 korucuyu şehit ettiğini açıkladı. Bakan Atalay, güvenlik birimlerinin karşılık vermesi sonucu çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini anlattı. Şehitler sebebiyle çok üzgün olduklarını, terörü sonlandırmak için hükümet ve devlet olarak büyük boyutlu çalışma sürdürdüklerini vurgulayan Başbakan Yardımcısı Atalay, "Hakkari Çukurca'da bir karakolumuz gece sahur vakti terör saldırısına maruz kaldı. Orada şehitlerimiz var. 6 asker, 2 korucu şehidimiz var. Çok sayıda terörist kaybı var. Tabi üzgünüz ama bu sürüp giden bir mücadele. Hükümet olarak Türk devleti olarak terörle mücadelemizi bütün boyutlarıyla sürdürüyoruz. Yani biz terörle mücadelede hem güvenlik boyutu olarak hem de hiçbir bireyi ihmal etmiyoruz. En iyi şartlarda güvenlik birimlerimize her türlü desteği veriyoruz." dedi.

        Terörün 30 yıldır ülkenin önünde engel olarak durduğunu hatırlatan Atalay, "Terörün istismar ettiği alanlara yönelik çok çalışmamız var. Vatandaşı kazanmaya yönelik çalışmalarımız var. Türkiye önünde bir büyük sorun bu. 30 yıl önce başlamış, kökü biraz daha eski olan bir problem. Bunu çözmek için de biz bütün boyutlarıyla çok yönlü çalışıyoruz. Buna inanıyoruz; AK Parti hükümeti, ülkenin önündeki, ayağındaki bu büyük prangayı çıkartıp çözecek." diye konuştu.

        Çukurca'daki saldırıda şehit düşen asker ve korucuların acısının ülkenin ve milletin acısı olduğuna vurgulayan Beşir Atalay, "Başımız sağ olsun. Mübarek Ramazan gününde kolay değil. Şehitlerimiz var, bunların aileleri var. Hepimizin acıları büyük. Hepimizin acısı, bunu içten hissediyoruz, paylaşıyoruz. Allah sabır versin." dedi.

        AKDAĞ: VATANDAŞIN SAĞLIĞINI KORUYACAĞIZ

        Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ise pis damacana sularıyla ilgili soruyu cevapladı. Damacana şirketlerinin konuya yargıya taşıyacağına dair soru üzerine Akdağ, "Türkiye hukuk devleti. Vatandaşın sağlığını korumak için gerekenleri yapacağız. İsteyen istediğini Casinomaxi yapabilir, biz vatandaşın sağlığıyla oynanmasını istemiyoruz." diye konuştu.

        Başbakan Yardımcısı Atalay ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'i makamında ziyaret etti.
Kaynak: cha