İstanbul’da banka çıkışında takip ettikleri araçların lastiğini patlatarak hırsızlık yaptığı iddia edilen yabancı uyruklu bir şahıs, polis operasyonuyla yakalandı. Zanlı Gogi G.'nin (46) patlayan araç lastiğini tamir eden sürücülerin gözleri önünde yaptığı hırsızlık, bölgedeki güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedildi.

Bir bankadaki işlemlerinin ardından patlayan araç lastiğini değiştirmek isterken içerisinde 9 bin 50 dolarlık çek bulunan çantasının Ümraniye’de çalındığı ihbarında bulunan Harun A.’nın şikayeti üzerine polis soruşturma başlattı. Lastiğin özel bir çivi ile patlatıldığını belirleyen Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, daha önce de benzer yöntemle gerçekleştirilen iki farklı olayın da aynı kişilerce yapılmış olabileceği ihtimalini değerlendirmeye başladı.

Olayın gerçekleştirildiği bölgedeki güvenlik kameralarını incelemeye alan polis ekipleri, bir benzin istasyonu güvenlik kameralarının, hırsızlık anını saniye saniye kaydettiğini belirledi. Görüntülerden olayı gerçekleştiren zanlının araca yaklaşması, çantayı çalması ve hemen sonrasında sonrasında bir araca bindiği görüldü. Zanlının Grandbetting olay yerinden kaçtığı araca yoğunlaşan ekipler, bu aracın bir oto kiralama şirketinden Gogi G. adına kiralandığı bilgisine ulaştı. Arabayı kiraladığı yere teslim etmeyen Gogi G., Ümraniye bölgesinde kendisine yeni bir kurban ararken polis ekiplerince kıskıvrak yakalandı.

Zanlı Gogi G. 14 Aralık 2011’de Bağcılar’da Koray Ç. isimli şahsın içerisinde 78 bin 800 TL bulunan çantasını ve 14 Mart’ta Ataşehir’de Bekir K. isimli şahsın aracından da içerisinde 16 bin 500 Amerikan Doları bulunan çantasını çaldığı belirlendi.

Sahte kimlikle yakalanan zanlının daha önce de benzer olaylara karıştığı ve 5 farklı olayla ilgili olarak 4 farklı sahte kimlikli yakalandığı öğrenildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlı Ümraniye Adliyesi’ne sevk edildi.

Polis ekipleri, olaylara karışan ancak kimliği belirlenemeyen bir kişinin de yakalanması çalışmalarını sürdürüyor.
Kaynak: cha