Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Zorgeçit Eruh kırsalında dün (22 Ağustos) terör örgütü PKK mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit olan düşen 26 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş İsmail Zengin'in Balıkesir'deki baba ocağına ateş düştü. Şehidin Savaştepe ilçesindeki baba evi Türk bayrakları ile donatıldı. Üç yıllık uzman erbaş olduğu öğrenilen şehit İsmail Zengin'in iki ay önce nişanlandığı ve düğün hazırlıkları yaptığı öğrenildi.

Acı haberin duyulmasıyla şehidin Savaştepe Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evi ziyaretçilerle dolup taştı. Şehidin babası Rıfat ile annesi Aynur Zengin'in ağıtları ise yürekleri dağladı. Acı haberi alan şehidin arkadaşları da teröre lanet okudu.

Üç erkek, biri kız dört kardeşli bir ailenin en büyüğü olan şehidin askerden geldikten sonra bir yıl işsiz kaldığı ve daha sonra uzman erbaş olarak göreve başladığı öğrenildi. Ayrıca şehidin kardeşi Hakan Zengin'in 3 gün önce askerden geldiği, diğer erkek kardeşi Coşkun Zengin'in ise Kasım ayında askere gideceği öğrenildi. Acı haberi alan şehidin kız kardeşi Pınar Zengin ise fenalık geçirdi.

Piyade Uzman Çavuş İsmail Zengin'in cenazesinin Van'da düzenlenecek askeri törenin ardından uçakla Balıkesir'e geleceği bildirildi.


Kaynak: cha