Balıkesir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Zekai Kafaoğlu, toplam 8 bin metrekarelik kapalı alana sahip olan ve içinde 50 poliklik bulunan merkezin, Türkiye'ye örnek olduğunu söyledi. Başhekim Kafaoğlu, "Türkiye'nin birçok yerinden başhekimler ve doktorlar, merkezi görmeye geliyor. Yurtdışından gelen gurbetçilerimizin çoğu, bu konforda bir binanın Avrupa'da olmadığını ifade ediyor. Merkezimiz konforu, kalitesi ve standartlarıyla Türkiye'deki 125 tane ağız ve diş sağlığı merkezi arasında örnek durumda. Günde ortalama bin hastaya bakılan merkezimizde kablosuz internet hizmetinden para transferi, otobüs ve uçak bileti satın alınabilen 10 adet multimedya ankesörüne kadar birçok imkan mevcut." dedi.



Dr. Kafaoğlu, 13 Ocak 2011 tarihinde temeli atılan merkezin, 20 Mayıs 2011 tarihinde hizmete girdiğini bildirdi. Oldukça konforlu ve akıllı bir bina olduğunu, içindeki birçok hizmetin merkezi sistemle yürütüldüğünü söyledi. Kafaoğlu, 50 polikliniğin bulunduğu merkezde ayrıca birer acil, engelli ve mahkum polikliğinin yanında evde sağlık biriminin de hizmet verildiğini aktardı. Özellikle evde sağılık biriminin önemli bir görev üstlendiğine dikkat çeken Başhekim Zekai Kafaoğlu, "Toplam 81 evde bakım hastamız var. Bu ünitemizde bir diş hekimi, bir hemşire ve bir teknisyeniyle hizmet veriyoruz. Mobil aletlerimizle hastalarımızın ayağına gidip diş çekimi, dolgu, protez ve bakım hizmetleri yapabiliyoruz. Halkımız son derece memnun. Merkezimiz açıldıktan sonra birçok şehirden başhekim ve ilgililer geldi, merkezimizi çok beğendiler. Bugüne kadar Diyarbakır, Sivas, Konya, Samsun, Söke, Batman, Manisa gibi çok sayıda şehirden geldiler. Ayrıca çok sayıda da telefonla arayanlar ve internet ortamında merkezimizi inceleyenler bulunuyor." şeklinde konuştu.



2 MİLYON HASTAYA HİZMET VERECEK



Bahçelievler Mahallesi Teknik Lise Caddesi'nde bulunan ve modern bir yapı olarak dizayn edilen hastanede her şeyin düşünüldüğünü belirten Başhekim Kafaoğlu, genel anesteziye ameliyatlara başlayacaklarını söyledi: "Görüntüleme merkezine bir tane daha panaromik görüntüleme cihazı ve iki adet RVG makinesi aldık. Ayrıca merkezi sistem stabilizasyon ünitesi kurduk. Aletlerin ne zaman sterilize edildiğini ve zaman kullanıldığını rahatlıkla takip edebileceğiz. Bir hasta herhangi bir hastalık kaptığında hemen bakarak, 'Sende şu tarihte bu cihazı kullanıldı ve alet stabilize edilmiş. Hastalığı bizden kapmadın.' diyebileceğiz. Tam hijyenik şartlarda hizmet veriyoruz. Diş protez laboratuvarlarımız var. Ayrıca hastanemiz, 24 saat güvenlik kameralarıyla takip altında."



Merkezin şu anda tek eksiğinin uzman hekim olduğuna dikkat çeken Dr. Zekai Kafaoğlu, şöyle devam etti: "Ancak geçen aylarda Balıkesir'e gelen Sağlık Bakanımız Sayın Recep Akdağ, hastanemize uzman hekim desteği sözü verdi. İlk atamada buraya kadro verilecek. Ayrıca önümüzdeki ay ameliyathanemiz de hizmete girecek. Genel anesteziyle özellikle spastik engelli çocuklar ve diğer hastaların diş çekimi yapılabilecek. Artık hastalar tedavi için İzmir ve Bursa'ya sevk edilmeyecek. Balıkesir, 1 milyon 200 bin nüfusuyla büyük bir şehir. Çanakkale'den bile buraya hastalar gelecek. Böylece 2 milyon kişiye hizmet vereceğiz."

Kaynak: cha