Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde faaliyet gösteren ve yurdun dört bir yanına ürünlerini pazarlayarak, süt ürünleri alanında ülkenin en önemli markalarından birisi haline gelen Karadeniz Kardeşler Gıda Sanayi Tic. A.Ş Kebir Süt Fabrikası'nı ziyaret etti.

Kebir Süt Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Yılmaz Karadeniz'den fabrika hakkında bilgi alan Bakan Yardımcısı Balta, Kebir süt ürünlerinin bir dünya markası haline geldiğini ve bundan büyük bir gurur duyduğunu söyledi. Kebir Süt'ün bölge sınırlarını aşarak ülke genelinde markalaşmayı başaran nadir kuruluşlarımızdan biri olduğunu söyleyen Bakan Yardımcısı Balta, “Bu fabrikada bin 500 kişi çalıştırarak istihdama büyük katkı sağlıyorsunuz. Allah sizlerden razı olsun. Bu noktalara tırnaklarınızı kazıyarak geldiğinizi çok yakınan bilen bir hemşeriniz olarak her zaman sizlerin yanındayım. Sizin gibi müteşebbislerin önünü açmak bizlerin vazifesidir.” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kebir Süt Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Yılmaz Karadeniz de "Çok değerli bakan yardımcımızın destekleri bizleri ziyadesi ile memnun etmiştir. Kebir Süt olarak nihai tüketicimiz olan halkımızdan aldığımız gücü çalışanlarımızla paylaşıp kurumsal gelişim projesi kapsamında daima ilke edindiğimiz gıda güvenliğini üretimin her aşamasında uygulayarak hijyenik koşullarda kaliteli ve güvenilir üretim yapmaktır. Amacımız üretim kapasitemizi sürekli artırarak bölgedeki istihdam gelişimine katkıda bulunmaktır." şeklinde konuştu.
Kaynak: cha