Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Tunceli’de birlik ve beraberlik mesajı verdi. Batman gezisinin ardından helikopterler Tunceli’ye gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, hiçbir gücün birlik beraberlik ve kardeşliklerini bozmaya yetemeyeceğini söyledi.

İlk olarak Tunceli Valiliğini ziyaret eden Bakan Şimşek, ilin sorunları hakkında Vali Mustafa Taşkesen’den bilgi aldı. Ziyaret nedeniyle Vali Mustafa Taşkesen, Bakan Şimşek’e hediye verdi. Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Durmuş Boztuğ ise Şimşek’e üniversite tarafından çıkarılan Mersiye kitabını hediye etti. Bakan Şimşek, Valilik ziyaretinin ardından iftarını açmak üzere Yunus Emre Gençlik Merkezine geçti. Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Durmuş Boztuğ, Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, Ak Parti Tunceli İl Başkanı Veli Suroğlu ve çok sayıda vatandaşın katıldığı iftar yemeğinde Tuncelilerle bir araya gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vatandaşları dinleyerek sorunlarını not aldı.

İftar yemeğinin ardından söz alan Şimşek, Tunceli’de olmaktan ötürü çok mutlu olduğunu söyledi. Ak Parti ile birlikte Türkiye’de sosyal ve siyasal alanda çok önemli gelişmeler olduğunu ifade eden Şimşek, Tunceli’de Batman’da da çok güzel gelişmeler olduğunu ve gelecekten ümitli olduğunu söyledi. Terör olayları nedeniyle bölgenin sıkıntılar yaşadığını ve gerçek potansiyelini kullanamadığını ifade eden Şimşek şunları söyledi: “Dersim’de olmaktan ötürü çok mutluluk duyuyorum. Hakkari’de,Batman’da Tunceli’de diğer illerimizde de eminim çok güzel şeyler olur. Bütün bu olumsuzluklara rağmen, içimize maalesef sürekli bir şekilde işlenen bu fitne fesata rağmen, birliğimizi beraberliğimiz, kardeşliğimizi ve bütünlüğümüzü bozmaya yönelik bütün çabalara rağmen aslında bölgemizde ve ülkemizde çok güzel gelişmeler oluyor. O yüzden ben ümitliyim. İnşallah OSB’niz çok yakında faaliyete başlar. Ben maliye bakanı olarak Tunceli’den gelen taleplere hep hassas yaklaşmışımdır.” dedi.

TERÖR, POTANSİYELİN ORTAYA ÇIKMASINA ENGEL

Devam eden terör olayları nedeniyle bölgedeki potansiyelin ortaya çıkmadığına dikkat çeken Şimşek, “Maalesef şu terör belası nedeniyle bölge arzuladığı potansiyeli gerçekleştiremiyor. Bölge, potansiyeli çok yüksek bir yer. Tunceli’ye ilk kez geldim ama hayran kaldım. Coğrafyası ile muazzam bir cazibe merkezi. Kışında yazında burada inanç turizmi, organik tarım, su ürünleri ve hayvancılığa kadar potansiyeli yüksek bir yer. Fakat bu terör nedeniyle her alanda maalesef potansiyelin altında bir performans söz konusu. İnşallah biz bunun üstesinden geleceğiz. Hiçbir güç bizim kardeşliğimizi birliğimiz ve beraberliğimizi bozamayacak. Türkiye bütün farklılıkları ile aslında o kadar zengin ki. Biz farklılıklarımızı tehdit değil zenginlik olarak görüyoruz. Bu anlamda da önemli mesafeler kat ettik.” diye konuştu. Bakan Şimşek, Yunus Emre Gençlik Merkezindeki iftar yemeğindeki konuşmasının ardından Esentepe Mahallesinde bulunan Ali Kemal Torun ailesine misafir oldu. Bakan Şimşek ve eşini alkışlayarak karşılayan Torun ailesi bakanın ziyaretlerinden ötürü çok mutlu oldu. Felç geçirdiği için yatalak olan 65 yaşındaki Ali Kemal Torun’u evinde ziyaret eden bakan Şimşek, Torun’nun eşinden hastalığı hakkında bilgi aldı. Bakana Şimşek ve eşi daha sonra yoksul 4 aileyi ziyaret etmek için evden ayrıldı. Maliye Bakanı Şimşek,Tunceli’de bir gece kaldıktan Deneme Bonusu sonra yarın ilden ayrılacak.

Kaynak: cha