İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Hakkâri’nin Şemdinli ilçesi Zorgeçit Eruh kırsalında şehit düşen ve dün toprağa verilen Piyade Uzman Çavuş İsmail Zengin (26)'in Balıkesir'in Savaştepe ilçesindeki baba evine taziye ziyaretinde bulundu.

        İdris Naim Şahin ve beraberindeki heyeti taşıyan askeri helikopter saat 15.00'da Savaştepe Şehir Stadı'na indi. Bakan Şahin'i ilçe stadyumunda Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Endonezya Büyükelçisi Zekeriya Akçam, Savaştepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Balıkesir İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Salih Göldal, Savaştepe Belediye Başkanı Turgay Yüksel, İlçe Jandarma Komutanı Başçavuş Hamza Çil ile diğer yetkililer karşıladı.

        Bakan Şahin ve beraberindekiler buradan Savaştepe İlçe Jandarma Komutanlığı'na geçti. Burada yaklaşık 40 dakika kalan Bakan Şahin, çıkışta gazetecilere açıklama yapmadı. Bakan Şahin, Jandarma Komutanlığı'ndan çıkarken kendisini bekleyen ve adının Tolga olduğu öğrenilen 9 yaşındaki bir çocukla sohbet etti. Bakan Şahin'in "Neden burada bekliyorsun?" sorusuna küçük çocuk "Size göremeye geldim." cevabı verdi. 4. sınıf öğrencisi olduğunu söyleyen küçük Tolga bir süre Bakan Şahin ile yürüdü.

        Bakan Şahin, daha sonra yürüyerek Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde şehit olan ve dün toprağa verilen Piyade Uzman Çavuş İsmail Zengin'in baba evine taziye ziyaretinde bulundu. Şahin, şehidin evine girmeden önce toplanan vatandaşlarla selamlaşarak bir süre sohbet etti. Şahin'i evin girişindeki taziye çadırında şehidin dedesi Ürfet Zengin, babası Rıfat Zengin ve kardeşleri Coşkun ve Hakan Zengin tarafından karşıladı. Bakan Şahin, acılı anne Aynur Zengin'e başsağlığı dileklerini ileterek, sohbet etti.

        Bakan Şahin'in şehit ailesini ziyareti sırasında ailenin isteği üzerine basın mensupları fotoğraf ve görüntü almadı. Bakan Şahin ve beraberindekiler, daha şehir mezarlığındaki şehidin kabrini ziyaret etti. Bakan Şahin, saat 17.15 sıralarında askeri helikopterle Gönen ilçesine hareket etti.
Kaynak: cha