Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çatışmada şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Ersan Sancı (26) memleketi Samsun’un Ladik ilçesinde toprağa verildi. Cenaze törenine katılan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a şehit annesi Gülcan Sancı (44), “Çapulcuları bitirin oğlum” diye seslendi.

Şemdinli ilçesine bağlı Bağlar ve Zorgeçit kırsalında güvenlik güçlerinin gün boyu yürüttüğü operasyonda şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı Ersan Sancı’nın naaşı askeri uçakla Çarşamba Havaalanı’na indirildi. Şehit Sancı’nın cenazesi, daha sonra Ladik ilçesinin Akpınar Mahallesi'ndeki baba ocağı getirildi. Burada helallik alınmasından sonra cenaze daha sonra Avcı Sultan Mehmet Merkez Camii'ne getirildi.

Cenaze namazına: Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, AK Parti Samsun Milletvekili Çağatay Kılıç, Mustafa Demir, Tülay Bakır, Ahmet Yeni, MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, Bafra Kaymakamı Kadir Perçi, Bafra Belediye Başkanı Mehmet Karahan ve vatandaşlar katıldı.

Şehidin babası Metin Sancı (53), oğlunun tabutunun başına gelip dua ederek, fotoğrafını öptü. Ayakta güçlükle duran şehit annesi Gülcan Sancı ise acısını ağıtlar yakarak hafifletmeye çalıştı. Acılı aileye başsağlığı dileyen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, anne Gülcan Sancı’nın elini öptü. Anne Sancı ise Bakan Kılıç’a sarılarak, çapulcuları bitirmelerini istedi. Acılı anne, “Şemdinli’de bütün kelleleri aldık diyordun 'oğlum.' Demek ki bitmemiş 'yavrum.' Hevesinle gittin yavrum. Kim bilir kimleri kurtardın, 'kaç tane kelle aldın' yavrum. Onlar namert. Ölüleri bile çapulcu, yerlerde sürünüyor. 3 tane daha yetiştiriyorum. Türkiye’ye asla bir şey yapamazlar. Geride kalanlara ve askerimize Allah güç kuvvet versin.“ ifadelerini kullandı.

Şehit Piyade Uzman Onbaşı Ersan Sancı’nın cenaze namazını Samsun Müftüsü Yard. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk kıldırdı. Duaların edilmesinden Şehit Piyade Uzman Onbaşı Sancı, Hacı Ali Pınar Mahallesi mezarlığında toprağa verildi.
Kaynak: cha