Çeşitli açılış ve incelemelerde bulunmak üzer Bitlis’e gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, üçte ikisi Bitlis sınırları içinde bulunan ve son günlerde Van Gölü mü? Tatvan Denizi mi? tartışmalarıyla gündeme gelen Van Gölü ile ilgili, 'Tatvan ve Ahlat Denizi' ismini kullanarak, “Tatvan ve Ahlat Denizi'ni daha da geliştirmek için hep beraber çalışacağız." dedi.

        Ahlat Selçuklu Mezarlığı'ndaki programda, son günlerde Bitlis ve Van’ın gündeminde olan Tatvan Denizi mi? Yoksa Van Gölü mü? Tartışmaları devam ederken, Bakan Günay’ın gölün ismini Tatvan ve Ahlat Denizi olarak telaffuz etmesi Bitlislileri sevindirdi.

        Bakan Günay’ın isim telaffuzundan duydukları memnuniyeti dile getiren Bitlisli vatandaşlardan Cemil Akın, “Sayın bakanımız gölümüzün ismini tescillediği için kendisine teşekkür ediyoruz. Gerek sayın bakanımız gerekse sayın milletvekilimiz Vahit Kiler, bugün açıkça gölün isminin Tatvan Denizi olduğunu telafuz ettiler. Biz de bu süreçten sonra gölün isminin resmi olarak Bitlis Van Gölü olmasını istiyoruz.” diye konuştu.


Kaynak: cha