Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye’de örnek proje olarak gösterilen Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO)’nın yeni binası ile Afyonkocatepe Üniversitsi(AKÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Fizik Tedavi Ünitesi'nde incelemelerde bulundu. Bakan Eroğlu ve beraberindekiler, Veysel Karani Mahallesi'nde yapımı tamamlanan 96 adet sosyal konutun anahtarlarını hak sahiplerine dağıttı.

İlk olarak, Afyonkarahisar-İzmir karayolu üzerinde yapımı tamamlanma aşamasına gelen ve son teknolojik sistemlerle donatılan ATSO yeni hizmet binası inşaatında incelemelerde bulunan Bakan Eroğlu ve Vali Balkanlıoğlu, inşaat hakkında ATSO Başkanı Hüsnü Serteser’den bilgiler aldı. Binanın tüm bölümlerini gezen ve en üst katında açıklamalarda bulunan Eroğlu, başarılı çalışmalarından dolayı ATSO Başkanı Hüsnü Serteser ve ekibini kutladı.

Buradaki incelemelerinin ardından yine İzmir karayolu üzerinde bulunan ve yapımı tamamlanan AKÜ Diş Hekimliği Fakültesi ve Fizik Tedavi Ünitesi'ne giden Eroğlu, be beraberindeki heyet AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak dan bilgi aldı. Fakülte binasında ve fizik tedavi ünitesinde incelemelerde bulunan Eroğlu, başarılı çalışmalarından dolayı rektör Solak’ı da kutladı.

İncelemelerinin ardından Veysel Karani Mahallesine geçen Bakan Eroğlu, burada TOKİ tarafından yapımı tamamlanan 96 adet sosyal konutun anahtarlarını hak sahiplerine teslim etti. Eroğlu, yeni dönemde bir milyon konutu inşa edip 5 milyon vatandaşı konut sahibi yapacaklarını belirterek, ''2B çalışmaları ve Hazine'ye ait bazı tarım arazilerinin satışından gelir elde edeceğiz. Onları da hortumlatmayacağız.'' dedi.

Kaynak: cha