Büyük Taarruz'un 90. yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen 14 kilometrelik Zafer Yürüyüşü, Afyonkarahisar'a bağlı Şuhut ilçesinin Çakırözü köyünden başladı. Türkiye'nin çeşitli illerindeki üniversitelerden öğrenci ve vatandaşların katıldığı yürüyüşü, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu başlattı.

Atatürk'ün taarruz emrini verdiği 1874 rakımlı Kocatepe'ye Zafer Yürüyüşü 8. kez gerçekleştiriliyor. Çakırözü köyünden yürüyüşü başlatan Bakan Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, etkinliğe katılanların Zafer Haftasını kutladı. Eroğlu, "90 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları buradan Kocatepe'ye doğru kahraman ordumuz ile birlikte yürüyüşe geçtiler. Bildiğiniz üzere 26 Ağustos sabahı çetin bir mücadele sonucunda kahraman ordumuz düşmanı tarumar etti. 15 günün sonunda da Yunan ordusunu İzmir'den denize döktü. Gerçekten bu mutlu gün, bu güzel gün, İstiklal Harbinin bir başlangıcı olmuştur." dedi.

Şanlı zafer neticesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğunu hatırlatan Eroğlu, "Kutlu yürüyüşe katılan herkesi gönülden kutluyorum. Yolunuz açık olsun ve Zafer gününüz de kutlu olsun. Burada hakikaten 90 yıl önceki kahramanların duyduğu heyecanı bizler de duyuyoruz. Bu kahramanlar bizlere ait bu vatanı canlarını feda ederek hediye ettiler. Onların ruhları şad olsun ve vatanımız ilelebet yaşasın. Birlik ve beraberliğimizi pekiştirerek bu şanlı bayrağımızı ilelebet dalgalandıracağız.” diye konuştu.

Şehitlere, kahramanlara şükran borcumuz olduğunu ifade eden Eroğlu, "Onlar bize bu vatanı, istiklalimizi bize kazandırmak için canlarını feda ettiler. Bizde onlara layık nesil olmamız için gece gündüz çalışmamız gerekiyor. Birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi muhafaza etmemiz gerekiyor." şeklinde konuştu.

Yürüyüşe Bakan Eroğlu'nun yanı sıra Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halik Ürün, askeri erkan, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bakan Eroğlu ve beraberindekiler bir süre yürüdükten sonra geri döndü. Zafer Haftası kutlamaları sabah Kocatepe'de düzenlenecek etkinlikler ile devam edecek.
Kaynak: cha