Devlet Bakanı Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Meclis'in açılması ile il nüfusu 750 bini bulan illerin büyükşehir belediyesi statüsüne kavuşması amacıyla İçişleri Bakanlığı'nda çalışma yapıldığını söyledi. Bozdağ, Köy Kanunu'nun da çok eski olduğunu, ihtiyaçlara cevap vermediğini, çağın gereklerini karşılayacak düzenlemeler yapılacağını kaydetti.

        Devlet Bakanı Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, bir dizi incelemede bulunmak üzere Bayburt’ta geldi. Bozdağ, Cuma namazını merkez Yakutiye Camii'nde kıldıktan sonra cami çıkışında vatandaşlarla görüştü. Bayburt Valiliği'ni ziyaretinde kısa bir konuşma yapan Bakan Bozdağ, “Bir dizi incelemelerde ve görüşmelerde bulunmak için Bayburt’ta geldik, akşam şehit ve gazi aileleri ile iftar yapacağız, bütün Bayburt’a teşekkür ediyorum.” dedi.

        Belediye'yi de ziyaret eden Bozdağ, Başkan Hacı Ali Polat'tan bilgi aldı. Polat, “Başbakanımızın, 2007 seçimlerinde Bayburtlulara 3 adet vaadi vardı, bunlardan belediyemizi ilgilendiren doğalgaz, şu anda şehir merkezinde yüzde 80 kullanılmaktadır. Kaygımız, cami çıkışında birkaç vatandaşın da size belirttiği gibi, merkezi hükümetimizin hizmetine yetişme sıkıntısı yaşıyoruz. Eskiden mazeretimiz vardı, yok diyorduk, şimdi vatandaş bana ve sayın milletvekilimize, başbakanımız bizim ikinci milletvekilimiz değil mi, gidin ne gerekiyorsa alın getirin ve Bayburt’a sunun diyorlar. Bayburt, yardım alıyor ama altyapı konusunda doğalgaz çekilmesinde bütün sokaklar kazıldığı için yollarda ciddi sıkıntılarımız var, vatandaşın da temel sıkıntısı bu, tedbirlerimizi aldık, sayın valimizin desteği ile uygulamaya başlıyoruz.” diye konuştu.

        Bakan Bozdağ da Bayburt Belediyesi'nde yaptığı açıklamada şunları değindi: “Sayın başbakanımız, Savoybetting açıklaması ile Bayburt’un ikinci milletvekilidir ve bir Bayburtlu gibi Bayburt’a sahip çıkmaktadır, hatırlarsanız Bayburt’un milletvekili sayısı 1'e düşünce o zaman grup başkanvekili idim biz oturduk ve bir kanun hazırladık. Bayburt milletvekillerimizin imzası ile Meclis'ten geçirdik. Cumhuriyet Halk Partisi, Anayasa Mahkemesi'ne götürerek, Bayburt’un bir milletvekili Anayasa Mahkemesi marifeti ile elinizden aldı. Umarım bu ileride düzelir, valimizden aldığımız bilgilerden uzun zamandan beri ilk defa Bayburt’un nüfusu artış göstermiş, bu da önemli zaman içerisinde daha da ileriye gidecektir, sayın başbakan hükümetin her bireyi Bayburt’tun milletvekili, kabul buyurursanız ben de Bayburt’un milletvekiliyim."

        Yerel yönetimleri güçlendirmek için önemli adımlar attıklarını ifade eden Bozdağ, "Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nü kaldırdık, il özel idarelerine yetkilerini devrettik, bürokrasisini takip ederken bile insanlar yorulurken, Ankara’nın ne işi var köyün içme suyu ile bunu mahallindekiler çözsün, biz bir adım attık, kaldırdık, ikinci bir adım attık, il genel meclisi başkanları eskiden valilerimizdi, şimdi dedik ki madem ilin ihtiyaçlarını karşılıyor, ilin seçtiği insanlar olsun il genel meclisi üyelerinin oyları ile seçilen bir arkadaşın olmasını istedik şimdi onlar yönetiyor, bütçeyi onlar hazırlıyor ve diğer birimleri de onların yaptığı bütçenin uygulamasını yapar." şeklinde konuştu.

        Bakan Bozdağ, esnaf ziyareti, Aydıntap Yeraltı Şehri ziyareti, şehit ve gazi aileleri ile iftar programından sonra yarın Gümüşhane'ye geçecek.




Kaynak: cha