İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş., bahçıvanlığı öğrenmek ve bahçıvan olmak isteyenler için ücretsiz kurs başlatıyor. Yetkililer, Anadolu ve Avrupa Yakası'nda açılacak kurslara ilginin yoğun olduğunu ve kontenjanların dolduğunu bildirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı Halk Eğitim Merkezi sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde bu ay bahçıvanlık kursu başlatıyor. Bahçıvanlık kurslarında meslek sahibi olmak isteyenler, bahçıvanlığı sertifikalı olarak yapmak isteyenler, çiçekçi-fidancı esnafı, peyzaj-ziraat-orman fakültelerinden yeni mezun mühendis, mimar ve teknikerlerden pratik tecrübelerini arttırmak isteyenlerin yanında hobi olarak yapmak isteyen okur yazar olan herkes katılabiliyor.

Dersler haftada 3 gün Pazartesi, Çarşamba ve Cuma Günleri 08:30-16:10 saatleri arasında Avrupa yakasında oturanlar için İ.B.B. Park ve Bahçeler Müdürlüğü Haliç Şefliği Eğitim Merkezi, Anadolu yakasında oturanlar için ise Maltepe İdealtepe 50. Yıl Parkı Eğitim Merkezi olmak üzere iki ayrı noktada yapılacak. Kurs süresi ise otuzdört işgünü olarak belirlendi. Kursta bahçıvan adayları hem teorik hem pratik eğitim alacak. Bahçıvanlarının alacağı dersler şöyle: Proje Okuma, Toprak Hazırlığı, Ekim-Dikim Faaliyetleri, Sera Yapım Tekniği, Çevre Koşulları, Dış Mekan Bitkileri, Çim Alan Tesisi, Süs Bitkilerinde Budama, Süs Bitkileri Hastalıkları İle Mücadele, Kültürel Bakım, Meyvecilik, Toprak İşleme Alet ve Makinelerinin Ayarı ve Kullanılması.
Kaynak: cha