Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, terör örgütünün taşeronluk yaptığını söyledi. Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Bağış, “Terör belası ile mücadelede en önemli kozumuz birlik ve beraberliğimizdir. İnşallah bu birlik, beraberlik ve dayanışma ile bu belayı başımızdan def edeceğiz.” dedi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İznik Vakıf Çinileri Başkanı Işıl Akbaygil'i kabul etti. Ortaköy’deki çalışma ofisinde gerçekleşen ziyaret sırasında Bağış basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Gaziantep’de yaşanan saldırıya değinen Bağış, “Terör örgütünün artık birilerinin taşeronu konumuna geçtiği aşikar. Bu oyunu bu ülkenin birlik ve beraberliği bozacaktır. Dayanışma içinde bu ülkenin bütün vatandaşları el ele vererek bu sorunu çözecektir.” diye konuştu.

BDP’lilerin terör örgütü üyeleri ile bir araya gelmesini de değerlendiren Bağış, “Terör saldırılarının artmasında terör örgütü üyeleri ile kucaklaşanların sorumlulukları vardır. Bu sorumluluklarının bilincinde olmaları gerekir. Son birkaç hafta içinde ülkemizde olanları serinkanlılıkla oturup ele almamız gerekir. Bu ülkede kardeşi kardeşe düşürmeye çalışan zihniyete prim vermeden cesur kararlı demokratik adımları atmamız gerekir.” şeklinde konuştu.
Kaynak: cha