Son valiler kararnamesi ile İstanbul Bağcılar Kaymakamlığı'ndan Bitlis Valiliği'ne atanan Veysel Yurdakul görevine başladı.

Vali Veysel Yurdakul, 1964 yılında Burdur'un Bucak ilçesinde doğdu. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi-Maliye Bölümü'nü bitirdi. 1989 yılında mesleğe Çorum Kaymakam adayı olarak başlayan Yurdakul, 1990-1991 yılları arasında İngiltere'nin Southampton şehrinde, Greyland School'da İngilizce dil eğitimi aldı. Bu süre zarfında İngiliz siyaset ve yönetim yapısı hakkında bilgiler edinen Veysel Yurdakul, 1992-2009 yılları arasında sırasıyla; Bozkurt, Hasankeyf, Demre Elmalı kaymakamlıkları; Bayburt ve Giresun illerinde vali yardımcılıkları görevlerinde bulundu.

Makamında gazetecilere bir açıklama yapan Vali Yurdakul, “Bitlis, Anadolu'nun giriş kapsıdır. Tabiri caizse mana büyüklerinin harmanlandığı, onların vesayetinde kanatları altında her türlü gelişmeye ve kalkınmaya açık kültürel değerleri olan ve insan yapısıyla ön plana çıkan güzel bir kentimizdir. İnşallah çalışma arkadaşlarımızla birlikte şuana kadar gelen noktandan daha ileriye taşımak için yoğun çalışma içerisinde olacağız. Tabi Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi burada da yerel ve ulusal basının desteği muhakkak olmuştur. Bundan sonrada onlarında bu projelere ve kalkınma hamlesine destekleri devam edecektir. Ben inşallah sizlerle birlikte Bitlis’imizin Bitlisli vatandaşlarımızın layık olduğu bir şekilde hizmet üretmek için yoğun bir çaba ve gayret içinde olacağız.” diye konuştu.

Bitlis'te en uzun süre valilik yapan valiler arasında bulunan Nurettin Yılmaz ise Burdur Valiliği'ne atandı.
Kaynak: cha