Hakkari'deki eş zamanlı karakol baskınında şehit düşen Metin Çevik’in Zonguldak’ın Ereğli ilçesindeki baba ocağında hüzün var.

        Hakkari'nin Geçimli köyündeki karakola teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Er Metin Çevik'in, Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı beldesi Başören köyündeki evinde Kur’an-ı Kerim okundu, dua edildi. Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan’ın yaptırdığı duanın ardından baba Recep Çevik taziyeleri kabul etti. Şehit Metin Çevik’in kız kardeşleri Cansel ve Emime Çevik de gözyaşı içerisinde dua etti.

        Okunan Kur’an-ı Kerim'den sonra taziyeleri kabul eden baba Recep Çevik, oğluyla son olarak dün akşam telefonla görüştüğünü ve oğlunun kendisine baskın olacağını söylediğini ifade etti. Baba Çevik, “Ben telefonla görüştüğümde bayrama yetişip yetişemeyeceğini sordum. Bana gelmesinin zor olduğunu ve yolların mayınla dolu olduğunu söyledi. Baskın olacağını bana söyledi. Biliyormuş. Baskın olacağı konusunda bildiri vermişler. Baskın olacağını biliyorlardı. Oğlumun şehit haberini çalıştığım sırada muhtar arayarak söyledi. Yetkililer gelmişler. Yapacak bir şey yok.” dedikten sonra gözyaşlarına boğuldu.

        OĞLUM ORUCUNU HİÇ BIRAKMAMIŞTI

        Anne Şehribar Çevik ise oğlunun bayramdan 10 gün sonra terhis olacağını ama nasip olmadığını söyledi. Terhisi için uçak biletini Milanobet dahi aldığını ve Ramazan başladığından bu yana oğlunun orucunu hiç bırakmadan tuttuğunu söyleyen acılı anne, “Oğlum çok iyi bir çocuktu. Kimsenin kalbini kırmazdı. Köyde kaç hane varsa herkesin elini öperdi. Kimseye saygıda kusur etmezdi. Kimseye abiden abladan aşağıya inmezdi. Bayramdan 10 gün sonra gelecekti. Allah nasip etseydi askerliği bayramdan sonra bitecekti. Son görüştüğümüzden Ramazan ayının başından bu yana oruç tuttuğunu ve alıştığını söylemişti.” dedi.

        Şehit haberini alan aile yakınları ağıtlar yakarak gözyaşı döktü. 112 Acil görevlileri de evin önünde hazır bekledi.

        Şehit Metin Çevik’in cenazesinin yarın Ormanlı beldesine getirileceği ve burada kılınacak cenaze namazından sonra köy mezarlığına defnedileceği bildirildi.
Kaynak: cha