Terör örgütü PKK tarafından kaçırılarak 48 saat sonra serbest bırakılan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, facebook'tan yaptığı açıklamada Dersim'in PKK’ya boyun eğmeyeceğini ifade etti.

        12 Ağustos’ta esnaf ve vatandaşları ziyaret etmek amacıyla Ovacık ilçesine giden ve ilçe dönüşünde Tunceli-Ovacık kara yolunun 35. kilometresinde FırtınaVeli mevkiinde sivil giyimli 2 PKK’lı tarafından yolu kesilerek kaçırılan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, serbest bırakılmasının ardından sosyal paylaşım sitesi facebook sayfasında kendisini kaçıran PKK’lılara sert tepki gösterdi. Kaçırılmasını 'Zorbalık' olarak değerlendiren Aygün, 19 yıl önce 23 yaşında iken PKK tarafından tehdit edildiğine de değindi.

        Aygün, kendisini kaçıran PKK’lılara yönelik şu ifadelere yer verdi: “Sabahın 'şafak vakti', aradan bir haftayı aşkın zaman geçti, 'kaçırılmam' üzerine bir-iki söz: Bir eşya gibi, taşınır bir 'şey' gibi bir 'insan'ın kaçırılması öncelikle etik bir sorun; aynı zamanda açık bir zorbalık; Dersim halkının iradesine de kaba bir tehdit; ben 'korksam' ne olur? Kaldı ki boyun eğmek olmaz; 'başkasının gölgesine girenin gölgesi olmaz' derler! Dersim 498 yıldır direniyor; ruhu şövalyece; başı dik; Munzurlarda ve Zelde; 19 yıl evvel 23 yaşında bir 'siyasi çocuk' iken aynı güç tehdit etmişti beni."
Kaynak: cha