İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından Van’ın Erçiş ilçesinde düzenlenen ücretsiz olarak gönüllülerin eğitim verdiği Yaz Okulu Projesi sona erdi.

İstanbul Aydın Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinin yaklaşık üç aydır gönüllü olarak düzenledikleri Van Erçiş İlçesi Yaz Okulu Projesi sona erdi. Depremzede öğrenciler için organize edilen yaz okulu projesinde gönüllüler ücretsiz olarak miniklere yaz boyunca birçok alanda eğitim verdiler.

Projenin tamamlanmasının ardından “Umut Çocukları” adı altında düzenlenen veda eğlencesine büyük ilgi oldu. Van Vali Yardımcısı Zafer Coşkun’un da katıldığı veda eğlencesi miniklerin yüzünü güldürdü. Coşkun yaptığı konuşmada, deprem sonrasında Türkiye’nin her yerinden yardım geldiğini, vatandaşlarımızın birlik ve beraberlik içinde olduğunu” söyledi. “Depremde psikolojik olarak da travma yaşayan halkın özellikle çocukların rehabilitasyonuna da önem verdiklerini” belirtti. Coşkun, İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından düzenlenen ve gönüllülerin yaz ayı boyunca ücretsiz olarak verdiği eğitimlerin özellikle çocuklara büyük katkısı olduğunu söyledi.

Van Erçiş ilçesinde eğitim alan minikler, hazırladıkları veda eğlencesi ile gelenlere güzel dakikalar yaşattı.
Kaynak: cha