Şişli Ayazağa'da ormanlık alanda çıkan yangın havadan ve karadan zamanında yapılan müdahaleyle yaklaşık bir saatte söndürüldü. Yangında yaklaşık 1 hektar ormanlık alan kül oldu. Yangının sabotaj olabileceği belirtiliyor. 2 itfaiye erinin dumandan etkilendiği yangınla ilgili, polis inceleme başlattı.

Ayazağa Yeşiltepe mevkiindeki ormanlık alanda saat 15.00 sıralarında iki ayrı noktada yangın çıktı. İhbar üzerine itfaiye ekipleri söz konusu yere gitti. Yangın mahalline ulaşan orman ve itfaiye ekipleri, hemen söndürme çalışmalarına başladı. İtfaiye ekipleri yetersiz kalınca, itfaiye ve uçaklarla da alevlere havadan müdahale edildi. Yangın söndürme Goldenbahis çalışmalarına çevredeki vatandaşlar da destek verdi.

Yangın yaklaşık bir saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı. Ormana giren ekipler uzun süre söndürme ve soğutma çalışması yaptı.

Yetkililer, 2 ayrı noktadan çıkan yangının sabotaj olma ihtimalinin bulunduğunu söyledi. Yangın sonunda yaklaşık 1 hektar ormanlık alan zarar gördü. Yangında dumandan etkilenen 2 itfaiye erine ilk müdahale, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapıldı.

Polis yangınla ilgili inceleme başlattı.


Kaynak: cha