Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu üyesi bir grup öğretmen, güvenceli iş, koşulsuz atama, nitelikli eğitim, KPSS iddialarını protesto için Ankara'da miting düzenledi. Kurtuluş Parkı'nda toplanarak yürüyüşe geçen grup Sakarya Caddesi'ndeki basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

‘Türkiye öğretmenine sahip çık’ kampanyası çerçevesinde Türkiye'nin birçok ilinde örgütlenerek Ankara'ya gelen Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu üyesi yaklaşık 600 öğretmen, sabah saatlerinde Kurtuluş Parkı'nda toplandı. Parkta toplanan öğretmenler daha sonra 'güvenceli iş, koşulsuz atama, nitelikli eğitim istiyoruz' sloğanlarıyla yogun güvenlik önlemi altında Sakarya Caddesi'ne yürüyüşe geçti. Sakarya Caddesi'ne gelen grup üyeleri burada bir süre sloğan atarak hükümeti ve Milli Eğitim Bakanlığı'nı protesto etti.

Düzenlenen Sultanbet miting sırasında duygusal anlar da yaşandı. Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu kurucularından olan ve kanser hastalığı yüzünden hayatını kaybeden öğretmen Şafak Bay'ın annesi Meryem Bay, Sakarya Caddesi'ne geldiğinde ölen oğlunun eylem alanına asılmış posterini görünce gözyaşlanını tutamadı. Grup adına yapılan basın açıklamasında, ataması yapılmayan öğretmenler olarak sadece işlerini yapabilecekleri güvenceli bir iş yani öğretmenlik istediklerini belirterek, KPSS'nin biran önce kaldırılmasını tüm öğretmenlerin koşulsuz olarak atanması gerektiği ifade edildi. Açıklamada ayrıca okullarda nitelikli bir eğitimin için çocuklara eğitimin sadece eğitim fakültesi mezurları tarafından verilmesi gerektiği hatırlatıldı.

Eylem sonunda güvenceli iş, koşulsuz atama, nitelikli eğitim gerçekleşmesi için "Türkiye öğretmenine sahip çık" sloganları atıldı. Miting daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
Kaynak: cha