Samsun’un Atakum ilçesinde etkili olan sağanak sonrası derelerin taşmasıyla oluşan sel ilçede hayatı durma noktasına getirdi.

Bodrum katında oturan 3 kişinin boğulma tehlikesi geçirdiği ilçe merkezinde çok sayıda ev ve işyeri kullanılamaz hale geldi. Onalarca sitenin zemin katlarını basan sular nedeniyle vatandaşlar evlerinde mahsur kaldı. Sel sularının sürüklediği çok sayıda araç Atakum Sahili'nde ilginç görüntülerin oluşmasına neden oldu.

Sel suları ilçede bulunan İl Jandarma Alay Komutanlığı ile Yaşardoğu Yetiştirme Yurdu’nu göle çevirdi askerler ve yurtta kalan bellerine kalan suda güçlükle ilerleyebildi. Selde hayatın durma noktasına geldiği Atakum’da tramvay seferleri yapılamazken çok sayıda hayvanda göle dönen sokaklarda kendilerine sığınacak bir aramaya çalıştı. Evleri sular içinde kalan vatandaşlar ise özellikle Çobanlı Deresi’nin yönünün değiştirmesinden dolayı Atakum Belediyesi’ni suçladı. Hiçbir yetkilinin kendilerine yardıma gelmediğini iddia eden vatandaşlar evlerini kendi imkanlarıyla boşaltmaya çalıştıklarını canlarını da zor kurtardıklarını söyledi. Sel nedeniyle kullanılamaz hale gelen gelen Atatürk Bulvarı ve Çağaloğlu Caddesi’nde araçlar suyun içinden büyük bir güçlükle geçerek ilerlemeye çalıştı. Çok sayıda araç suyun içinde mahsur kalırken karayollarına ve büyükşehir belediyesine ait iş makineleri yolları açmaya çalıştı.

Öte yandan Samsun Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri yağışların iki gün daha devam edeceğini bildirdi. Yetkililer Atakum ilçesinde sabahın erken saatlerinde yağan sağanak sonrası metrekareye 116 kilogram yağış düştüğünü kaydetti. Temmuz ayı başında Betwinner 14 kişinin hayatını kaybettiği Canik'teki yağışlarda ise metrekareye düşen yağış miktarı 65 kilogram olarak açıklanmıştı.
Kaynak: cha