Samsun merkeze bağlı Atakum Belediyesi Zabıta Müdürü Atay Uludağ, inşaat sahiplerine seslenerek, alınan encümen kararı gereği pazar günleri çalışma yapılmaması konusunda uyarılarda bulundu.

Samsun’da yapılan inşaatların yüzde 60’ının bölgelerinde yapıldığını, bu nedenle büyük bir yoğunluk yaşandığını belirten Atakum Belediyesi Zabıta Müdürü Atay Uludağ, “Modern ve çağdaş ilçemizin gelişimine katkıda bulunan modern binalar inşa edilmesi bizi gururlandırıyor. Ancak diğer yandan hemen her caddede bir veya birkaç inşaatın devam etmesi evlerinde pazar günü istirahat etmek isteyen insanlara biraz sıkıntı oluşturuyordu. Bu nedenle belediyemiz encümeni tarafından alınan karar gereği çalışmalar hafta içi normal saatinde, cumartesi günü 09.00-18.00 saatleri arasında yapılırken, pazar günleri ise tek bir çivi bile çakılmayacaktır. Biz de bunu uygulamaya koyduk. Bu nedenle inşaat sahiplerimizin yasağa uyma konusunda dikkatli olmalarını rica ediyoruz.” dedi.

Halkın da bu konuda duyarlı olmasını istediğini ve yasağa uymayanları zabıtaya Klasbahis bildirmelerini isteyen Uludağ, “Biz ekiplerimiz ile sürekli kontrol halindeyiz. Ancak gözden kaçan bir şey olursa diye halkımızın da bu konuda duyarlı davranmasını ve bize şikâyette bulunmalarını istiyoruz.” şeklinde konuştu.
Kaynak: cha