Mersin Toros Devlet Hastanesi’nde yaşanan asansör kriziyle ilgili Başhekim Yardımcısı Erdem Yücel, bir açıklama yaptı.

Yücel, asansörün birinin şehirde bulunamayan parçasının beklendiği için 10 gündür arızalı olduğunu, diğer asansördeki arızanın ise anlık geliştiğini ve hemen tamir edildiğini kaydetti.

Toros Devlet Hastanesi Başhekim yardımcısı Opr. Dr. Erdem Yücel, kazazede yakınlarının tepkisine neden olan asansörün anlık olarak bozulduğunu ve servis çağrılıp tamir edildiğini belirtti.

“Gelen kişiler kötü niyetli idi muhtemelen.” diyen Yücel, “Çünkü hasta ortopedi servisine yatmış, bulantı, kusma olduğu için birde beyin cerrahi uzmanı görsün ve tomografi çekilmesi amacıyla asansörle indirmişler. Ancak çıkacağı zaman anlık bir arıza olmuş. Bunun üzerine yakınları ‘ben yukarı çıkamıyorum’ diye asansörün kapısını kırmışlar. Ondan sonra servis gelmiş tamir etmiş asansör çalışıyor.” şeklinde konuştu.

Asansörün birinin uzun süredir çalışmadığı iddiaları ile ilgili olarak ise Yücel, “Onun bir parçası bir kablosu bekleniyor. Mersin’de bulunmadığı için dışarıdan gelecek, bu nedenle 10 gündür çalışmıyor. Söz konusu asansör ise anlık bozulmuş. Servis çağrılıp hemen yapıldı.” dedi.

Trafik kazası sonrası hastaneye getirilen yaralı, 2 asansörün de arızalı olması nedeniyle servise çıkarılamayınca yakınları tepki Grandbetting göstermiş ve asansöre zarar verdikten sonra hastalarını başka bir hastaneye götürmüşlerdi.
Kaynak: cha