Mersin’de trafik kazası nedeniyle Toros Devlet Hastanesi’ne getirilen kazazede, 2 asansörün de arızalı olması nedeniyle servise çıkarılamayınca yakınlarının tepkisine neden oldu. Kazazede dakikalarca sedyede asansörün gelmesini bekledi. Duruma tepki gösteren yakınları ise asansöre zarar verdi. Servise çıkarılamayan hasta, yakınları tarafından Mersin Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Göçmen Kavşağı’nda motosiklet kazası geçiren Ali Büyükbaş (46), ambulansla Toros Devlet Hastanesi’ne getirildi. Burada yapılan ilk müdahalesinde köprücük kemiğinde zedelenme olduğu tespit edilen Büyükbaş, tedavi için ikinci kattaki ortopedi servisine sevk edildi. Büyükbaş, birinci asansörün bozuk olması nedeniyle güçlükle çalışan diğer asansörle servise çıkarılarak yatışı sağlandı. Ancak Büyükbaş’ın mide bulantısı şikayetinin devam etmesi ve yakınlarının ısrarı üzerine, çekilen ikinci filmde kafatasında çatlak çıktı. Büyükbaş tekrar ikinci kattaki servise sevk edildi. İddiaya göre, asansörün birinin sürekli çalışmaması, diğerinin de zaman zaman arıza yapması nedeniyle sedyede dakikalarca bekleyen kazazede bir türlü servise çıkarılamadı. Görevlilerin kazazedeyi bodrum kata götürüp oradan çıkarma çabaları da sonuç vermeyince yakınlarının tepkisine neden oldu. Asansöre zarar veren yakınları, duruma öfkelenerek kazazedeyi çağırdıkları ambulansla Mersin Devlet Hastanesi’ne götürdü.

Kazazede yakınlarından Gökhan Sözen, “Bizim hastamız trafik kazası geçirdi ve kafasında çatlak var. Köprücük kemiği kırık denildi. Bu şekilde asansörle ikinci kattaki servise çıkarmak zorundayız. Hastanede bulunan iki asansör de çalışmıyor. Hastamın durumu çok ağır olsa belki de asansör yüzünden hastamızı kaybedeceğiz.” diye konuştu. Hastasının ilbet bodrum kattaki çöplüğün arasından asansöre sokulmaya çalışıldığını ifade eden Sözen, “Yukarıdan biri kalp krizi geçirse aşağıya indiremeyecekler.” ifadesini kullandı.

Mersin Toros Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Erdem Yücel, konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Yücel, asansörün birinin, şehirde bulunamayan parçasının beklendiği için 10 gündür arızalı olduğunu, diğer asansördeki arızanın ise anlık geliştiğini ve hemen tamir edildiğini kaydetti.

        Toros Devlet Hastanesi Başhekim yardımcısı Opr. Dr. Erdem Yücel, kazazede yakınlarının tepkisine neden olan asansörün anlık olarak bozulduğunu ve servis çağrılıp tamir edildiğini belirtti. “Gelen kişiler kötü niyetli idi muhtemelen.” diyen Yücel, “Çünkü hasta ortopedi servisine yatmış, bulantı, kusma olduğu için birde beyin cerrahi uzmanı görsün ve tomografi çekilmesi amacıyla asansörle indirmişler. Ancak çıkacağı zaman anlık bir arıza olmuş. Bunun üzerine yakınları ‘ben yukarı çıkamıyorum’ diye asansörün kapısını kırmışlar. Ondan sonra servis gelmiş tamir etmiş asansör çalışıyor.” şeklinde konuştu.
Kaynak: cha