İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Birgi beldesinde, arazi anlaşmazlığı sebebiyle öldürülen dört kişinin cenazeleri İzmir Adli Tıp Kurumu'ndan alındı. İşlediği cinayetin ardından kendini öldüren Raşit Taşpazar'ın cenazesi ise otopsi yapılmak için getirildi.

Camikebir Mahallesi Taşpazar mevkisinde meydana gelen olayda, Raşit Taşpazar (42) ile bahçesinde incir toplayan İbrahim Özdağ (50) tartışmaya başladı. Kavgaya dönüşen tartışmada Taşpazar, yanında bulunan pompalı tüfekle Özdağ, eşi Sezer Özdağ (48), gelini Ömrüye Özdağ (26) ve ailenin yanında çalışan İsmail Su'ya (47) ateş ederek öldürdü. Bir süre sonra kendilerine ait incir bahçesine giderek aynı silahla intihar etti. Olay yerindeki incelemenin ardından dört kişinin cenazeleri, otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Otopsileri tamamlanan İbrahim Özdağ, Sezer Özdağ, Ömrüye Özdağ ve İsmail Su, sabah saatlerinde yakınları tarafından alındı.

Taşpazar ile Özdağ'ın arazi meselesinden dolayı mahkemelik oldukları, Taşpazar'ın 8 ay hapis cezası aldığı öğrenildi. Bir süredir de bahçesinde kurduğu çadırda yaşadığı belirlendi. Öldürülenlerin yakınları, uzun süreden beri tarla meselesi yüzünden aralarında husumet olduğunu fakat meselenin bu kadar büyüyeceğini tahmin edemediklerini söyledi. Her iki aileyi tanıyan mahalle sakinleri ise Taşpazar'ın psikolojisinin bozuk olduğunu, kendi akrabalarıyla da kavga ettiğini anlattı. Cenazeler, Birgi belde mezarlığında defnedildi.
Kaynak: cha