Gaziantep’teki terör saldırısını gerçekleştiren terör örgütü PKK’nın hedefinin sadece öldürmek olmadığına ilişkin kamuoyundaki algı giderek güçleniyor. Saldırıların zamanlamasına dikkat çeken Avrasya Kalkınma Platformu Genel Başkanı Hasan Cengiz asıl hedefin anayasa çalışmaları olduğuna dikkat çekiyor. Örgütün Ramazan ayında ve Gaziantep’te gerçekleştirdiği eylemlerin anayasa çalışmalarına olan inancı zayıflattığını ve 'Bu Meclis yeni anayasayı yapamayacak' gibi bir görüş ortaya çıktığını belirten Cengiz, başta TBMM Başkanı Cemil Çiçek olmak üzere siyasilere anayasa çalışmalarından geri adım atmamaları çağrısında bulundu.

        Cihan Haber Ajansı’na konuşan Hasan Cengiz, Gaziantep’teki saldırının hem iç politika hem de dış politikada bazı hedefleri olduğunu belirtti. Türkiye’nin son 10 yılda artık 'oyuncu değil oyun kuran bir ülke' olduğunun altını çizdi. Saldırıların arkasındaki iç politika hedefinin de anayasa çalışmaları olduğunu söyleyen Hasan Cengiz, saldırıların arkasındaki güçlerin güçlü ve yeni bir anayasa, milletle barışık bir anayasa istemediklerine dikkat çekti. Cengiz, “Milletin devlet barışmasını istemeyenler bu saldırıları yapacaklar. Daha önce Ergenekon aracılığıyla yapıyorlardı, şimdi ellerinde sadece örgüt kaldı.” ifadelerini kullandı.

        SALDIRILARIN CEMİL ÇİÇEK’İ DAHA DA HEYECANLANDIRMASI LAZIM

        Örgütün yapmış olduğu saldırıların anayasa çalışmalarına olan inancı zayıflattığını ve “Bu Meclis yeni anayasayı yapamayacak” gibi bir görüş ortaya çıkmasına neden olduğunu belirten Avrasya Kalkınma Platformu Genel Başkanı Cengiz, “Cemil Çiçek’in karamsarlığa düştüğü anlar oluyor ama bu hadiselerin onu daha da heyecanlandırması lazımdır.” ifadesini kullandı.

        Hasan Cengiz, şunları söyledi: “Meclis Başkanı'na özellikle sesleniyorum, yeni anayasa çalışmalarındaki heyecanı devam etsin. Çok hayırlı bir hizmet başlatmıştı, o devam etsin. Referandumda dünyanın dört bir yanından yeni anayasa çalışmaları olsun diye gelenler oldu.”

        YENİ ANAYASA 1921 ANAYASASINA BENZİYOR, YENİ TÜRKİYE’NİN İLK ANAYASASI OLACAK

        Yapılacak yeni anayasanın, yeni büyük Türkiye’nin ilk anayasası olacağını vurgulayan Cengiz, bu açıdan yeni anayasayı 1921’de yapılan anayasaya benzetti. Türkiye’nin Kurtuluş Savaşı’na benzer bir mücadelenin içinde olduğunu kaydeden Cengiz, “O zaman bir kurtuluş savaşı vermiştik, şimdi de benzer bir savaş veriyoruz. Şimdiki düşmanların amacı yeni ve büyük bir Türkiye’nin oluşmasını önlemek.” şeklinde konuştu.

        Anayasa çalışmalarındaki heyecanın devam etmesi çağrısında bulunan Cengiz, sözlerine şöyle devam etti: “Gerekirse Anayasa Platformu zaman zaman yine toplantılar düzenlemeli. Sivil toplumla yine buluşulmalı, tekrar gündeme getirilmeli.” Saldırıların yeni anayasa çalışmalarına yapılan bir sabote girişimi olduğunu vurgulayan Cengiz, hala 1980 Anayasasının geçerli olduğunu hatırlattı.

        "BİR ANNE, BEBEK KATİLİNE NASIL SARILIR?"

        BDP milletvekilleri ile PKK’lı teröristlerin kucaklaşmasını da değerlendiren Hasan Cengiz, “Bir anne, bir bebek katiline nasıl sarılabilir?” diye sordu. Bu manzaranın dokunulmazlıkları gündeme getirdiğini belirten Cengiz, söz konusu milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunun Meclis açıldığında gündeme gelmesini umduğunu belirtti. Cengiz, dokunulmazlıklar kaldırılamıyor olsa bile kısıtlanabileceğini vurguladı.

        SALDIRILARIN ARKASINDA İRAN YA DA SURİYE DEĞİL, GİZLİ SERVİSLER VAR

        Saldırıların arkasında kimler olduğuna dair düşüncelerini de paylaşan Hasan Cengiz, kamuoyundaki iddiaların aksine saldırının arkasında İran ya da Suriye olmadığına inandığını belirtti. Cengiz, saldırıların arkasında Türkiye’nin bölgede hakim olmasını istemeyen başka gizli servisler olduğunu düşündüğünü aktardı.
Kaynak: cha