Ankara’da, aşırı hızlı olduğu öne sürülen bir cipin arkadan çarptığı minibüs takla attı. Araçtaki 6’sı çocuk 8 kişi yaralandı.

Kaza, Eskişehir yolu üzerinde gerçekleşti. Murat Konak yönetimindeki 16 Z 3085 plakalı minibüs, lüks cipin arkadan çarpması sonucu takla atıp yanyola geçti. Kazada Murat Konak, eşi Bahar Konak, çocukları Kadriye (8), Nesibe (12), Hasan (10), Yağmur (5), Mesut (2) ve yeğenleri Fatih isimli çocuk yaralandı.

Yaralılar vatandaşların yardımıyla araçtan çıkarıldı. Olay yerine ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. Kazaya sebebiyet veren cip kayıplara karıştı. Kazanın şokunu atlatamayan ve kaldırım kenarında bir süre ambulans bekleyen çocukların üşüdükleri görüldü. Çocukları baba Murat Konak ve vatandaşlar sakinleştirmeye çalıştı. Ambulansların yetersiz kalması nedeniyle kaza mahalline takviye ambulanslar istendi. Sağlık ekipleri durumu ağır olan yaralıları sedyeyle, diğerlerini ise takviye ambulanslar gelene kadar kucaklarında taşıyarak ambulanslara götürdü. Yaralılar Atatürk, Gazi ve Hacettepe Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Bir görgü tanığı, aşırı hızla seyreden cip yüzünden 3-4 aracın daha kaza tehlikesi atlattığını söyledi. Konak ailesinin akraba ziyareti için gittikleri Yozgat’tan Bursa’ya döndükleri öğrenildi. Kamera görüntülerinden cipin plakasını tespit eden polis ekipleri şahsın yakalanması için çalışma başlattı.

Ankara'da aynı saatlerde Turgut Özal Bulvarı üzerinde meydana gelen diğer bir kazada ise, orta refüjdeki ağaca çarpıp takla atan araç sürücüsü ağır yaralandı. Sürücü, Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kaynak: cha