BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Özel Temsilcisi Angelina Jolie ve BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres, Suriyeli sığınmacıların barındığı Kilis'teki konteyner kent ziyaretinin ardından Islahiye ilçesindeki çadır kenti gezdi. Jolie, gezinin ardından ilçeden ayrıldı.

         Jolie ve Guterres, Kilis’teki temaslarının ardından Gaziantep'in İslahiye ilçesine gelerek burada Esed rejiminden kaçan Suriyelilerle bir araya geldi. Jolie ve beraberindeki heyet, ilk olarak Türk Kızılayı’ndan çadırlarda bulunan hakkında yetkililerden brifing aldı. Ardından Suriyelilerin kaldığı çadır kente geçen Jolie, Suriyeli ailelerle görüşüp durumları hakkında bilgi aldı. Suriyeli ailelerle sohbet eden Jolie, Lazkiye’de Esed rejiminden kaçarak Türkiye’ye kaçan ailelerden biriyle görüştü. Lazkiyeli aile yaşadıkları sıkıntıları Jolie’ye anlatırken, Jolie de onlara BM olarak ne amaçla geldiklerini açıkladı.

        İslahiye’de bulunan çadır kentteki temaslarının ardından Suriyelilerin yanından ayrılan Jolie, çıkışta konaklama merkezinin dışında kendilerini bekleyen vatandaşlara el salladı. Jolie buradaki temasların ardından çadır kentlen ayrıldı.
Kaynak: cha