Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Alparslan Cankaloğlu, Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarını şehit edilmesi olayının peşini bırakmayacaklarını söyledi. Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasıyla birlikte Malatya’da görülen davada tutuklu sanığın kalmadığını belirten Cankaloğlu, sürecin çözüme kavuşturulması yerine 'çözümsüz' hale getirildiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül’ün, 'Düşen helikopterdeki beyni keçiler sökmedi ya' açıklamasının havada kaldığına işaret eden Cankaloğlu, “Helikopterin beynini sökenlerin; bu fiili işledikleri an resmedildiği, görüntülendikleri malum-u ilan olduğu halde hepsi tahliye oldu. Baştan aşağı saçmalıklarla dolu olan mahkeme süreci maalesef iyi yönetilememiştir.” açıklamasını yaptı.

Ulaştırma Bakanlığı’nın tutuklanan kaza kırım ekibine avukat tayin etmesini 'Garabet' olarak değerlendiren Cankaloğlu, “Bakana, eğer bir personeliniz tecavüz, hırsızlık ve diğer adi suçlardan zanlı olarak gözaltına alınsa, tutuklanmış olsa acaba ona da avukat tahsis edecek miydiniz?” diye sordu.

Genelkurmay Başkanı, 2. Ordu Komutanı, Kahramanmaraş Bölge Jandarma Komutanı'nın, bu süreçte ağır ihmal ve kusurları olmasına rağmen ifade vermeye davet edilmediğini aktaran Alparslan Cankaloğlu, “Kamuoyunun belleğinde taptaze duran ve 15 Şubat 2012’de Uludağ’da mahsur kalan 3 dağcıya cep telefonu sinyallerinden ulaşıp kurtaran jandarma ekipleri neden aynı yöntemle Keş Dağları'na helikopter enkazına ulaşamadı? Ya da kim veya kimler ulaşmalarına engel oldu? Bu ve buna benzer soruların cevaplarının zamanın Kahramanmaraş Bölge Jandarma Komutanı'nda olduğuna eminiz.” diye konuştu.

Başbakan’ın kameralar önünde söylediği “Muhsin Bey benim kardeşimdi” sözünün hakkını vermesini istediklerini anlatan Cankaloğlu, “Hiç kimse bizden bu davanın peşini bırakacağımızı zannetmesin. Şehit Liderimizle ilgili süreç ve sürece müspet-menfi katkı veren herkesi ama herkesi milli hafızamızda tek tek not ediyoruz. Hem tarihe not düşme adına hem de hak, adalet, hakikat adına, dün olduğu gibi bugün de bunu yapıyoruz. İnsanı zorla keçilere düşman ediyorsunuz. Yalnız malum keçilere değil, o keçilerin hangi konumda olursa olsun çobanlarına da…” dedi.
Kaynak: cha