Alman uyruklu Hıristiyan dinine mensup Ivonne Von Borstel, İslam dinini seçti. İl Müftülüğü’nde Müftü Vekili Kemal Aydoğan tarafından dininin temel prensipleri hakında bilgi verilen Borstel, şahitlerin huzurunda yapılan ihtida töreninde Kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu. Leyla ismini alan Borstel, ihtida belgesini Kemal Aydoğan’ın elinden aldı. Ivonne Von Borstel’nin Müslüman olmasından büyük mutluluk duyduğunu belirten Müftü vekili Aydoğan, Leyla adını alan Borstel’e bundan sonraki yaşamında başarılar diledi.
Alman Borstel ise Müslümanların Ramazan oruçlarından, ezan sesinden çok etkilendiğini ifade etti. Müslümanların dinlerine olan bağlılığına şahit olduğunu, kültürleri ile yaşantısından da etkilendiğini anlatan Borstel, Ramazan boyunca televizyonda 'Hz. Yusuf' ve 'Çağrı' filmlerini izlediğini kaydetti.
Oto elektrikçisi arkadaşı Kemal Koptagel ile Ramazan Bayramı’nda mezar ziyaretine gittiklerini anlatan Borstel, kendisinin de Müslüman mezarlığına defnedilmek istediğini vurguladı. Borstel, “İslam’ı seçtiğim için de çok mutluyum. ” dedi. Borstel, Sultan Ahmet ve Sabancı Merkez camilerinin muhteşem görüntüsüne olan hayranlığını da dile getirdi. Konuşmaların ardından Müftü Vekili Kemal Aydoğan, Ivonne Von Borstel, Kur’an-ı Kerim ve İslam’ı anlatan kitaplar hediye etti.
Kaynak: cha