Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde ihtiyaç sahibi ailelere Deniz Feneri Derneği tarafından eşya ve nakit para yardımı yapıldı.

Alaplı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından ihtiyaç sahibi aileler için yapılan ve onarılan evlerin eşyaları Deniz Feneri Derneği tarafından karşılandı. Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, gazetecilere yaptığı açıklamada, “SYDV tarafından ihtiyaç sahibi 3 ailenin evi yeniden yaptırılmıştı. Bir ailenin ise evi onarılmıştı. Deniz Feneri Derneği ise bu evlerin buzdolabı, televizyon, yatak gibi evinde kullanabilecekleri eşyalarını karşılayarak ailelere teslim etti” dedi.

Ortacı Köyü'nde yaşayan ve kaymakamlık tarafından evi onarılan 9 çocuk babası Rafet Duman, Kaymakamlık ve Deniz Feneri Derneğine teşekkür ettiğini söyledi. Evi yıkılacak halde iken Kaymakamlık tarafından onarılarak yaşanacak hale getirildiğini ifade eden Duman “Astım hastası olduğum için her hangi bir işte çalışamıyorum. Yeşil kartlı olduğum için devletin verdiği yardımlarla geçinmeye çalışıyoruz. 9 tane çocuğum var. Sağ olsun sayın kaymakamımız evimizi onarak yaşabilir bir hale getirdi. Deniz fener’i de eşya yardımında bulunda yardım edenlerden Allah razı olsun” dedi.
Kaynak: cha