Hakkari'de düzenlenen saldırıda şehit düşen Jandarma er Burak Mevlüt Tütüncüoğlu, memleketi Çorum'un Alaca ilçesinde toprağa verildi.

Alaca Belediyesi önünde kılınan cenaze namazına; Çorum Valisi Nurullah Çakır, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Özkara, Jandarma Albay Hakan Saraç, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Ak Parti Çorum milletvekilleri Salim Uslu, Cahit Bağcı, Murat Yıldırım, CHP Milletvekili Tufan Köse ve çok yüzlerce vatandaş katıldı.

Cenaze töreninde şehidin eşi gözyaşı dökerken baba Tuncay Tütüncüoğlu ise ayakta durmakta güçlük çekti. Şehidin annesi Handan Tütüncüoğlu ise gözyaşları içinde, bir çocuk daha yetiştirdiğini onu da 20 yaşında askere göndereceğini belirtti. Şehidin anneannesi Bedriye Duygun da teröre lanet yağdırdı. Duygun, ''Biz cennete gönderiyoruz, onların ne dünyası var ne ahireti, inşaallah leşleri o dağlarda kalacak. '' diye konuştu. Şehidin oğlu Ömür Tütüncüoğlu ise olup bitenden habersiz yakınlarının kucağında sessizce öylece bekledi.


ŞEHİT EŞE SON BAKIŞ

Şehidin naaşının belediye önündeki Vevobahis meydandan alınarak mezarlığa götürülmesi esnasında eşi ve yakınlarının tabuta son bakışı yürekleri dağladı. Şehidin terhisine 2 ay kaldığı öğrenilirken, yağmura rağmen mahşeri kalabalık şehidi ilçe mezarlığına kadar uğurladı.
Kaynak: cha