Kısa bir sürede 16 bin üye sayısını aşan Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Sen) 51 temsilcilikten sonra ilk şubesini Şanlıurfa’ya açma kararı aldı. Bin üyeye ulaşan Şanlıurfa şubesinin açılması için hazırlıklar tamamlandı.

Mart ayının başlarında kurulan Aktif Sen'in üyesi hızla artıyor. 51 ilde temsilcilik kuran sendika, üye sayısının bine ulaştığı illerde şube açma kararı aldı. Sendikaya üyelik çalışmasında en başarılı il olarak kabul edilen Şanlıurfa’da ilk şube açılıyor. Aktif Sen Genel Başkanı Osman Bahçe, Şanlıurfa’ya geldi. İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala’yı makamında ziyaret eden Bahçe, ardından il teşkilatı üyeleri ile bir araya geldi.

Kentteki temaslarını üyelerle bir araya gelerek sürdüren Genel Başkan Osman, üye sayısında çok iddialı olmayacaklarını, üye sayısından çok ilkeleri dikkate alacağının işaret etti. Bahçe, “İlkelerimiz var. İlkerlerimiz doğrultusunda yolumuza devam edeceğiz. Üye sayısında çok iddialı değiliz, öyle bir derdimiz de yok. Bizim için asıl hedef ilkelerimizdir. İlkelerimiz doğrultusunda kervanımızı yürüteceğiz. Biz milli değerlere saygı gösteren bütün ilkelere saygılıyız. Bizim ilkelerimize saygı gösteren, benimseyen arkadaşlarla kervanımızı yürüteceğiz.” dedi.

Yaklaşık 300 üyenin katıldığı toplantıda Şanlıurfalı üyelere müjde veren Bahçe, ilk şubeyi Şanlıurfa’ya açma kararı aldıklarını ifade etti. İl teşkilatını başarılarından dolayı kutlayan Bahçe, “Erzurum ilimiz binasını hazırladı, bizden şube onayı istedi. Ancak yönetim kurulu ilk şubeyi Şanlıurfa hak ettiği kararını aldı. Bin üyeye ulaşmayan ilimize şube açmayacağız. Şanlıurfa bin üyeye ulaştı. Bu nedenle ilk şubemizi burada açacağız. İl teşkilatını ve gönül veren arkadaşları çalışmalarından dolayı kutluyorum.” şeklinde konuştu.

“SOSYAL SORUMLULUKLARIMIZI YERİNE GETİRECEĞİZ”

Sendikanın önümüzdeki dönem çalışmaları ile ilgili bilgi veren Bahçe, sendika olarak sosyal sorumluluklarını yerine getireceklerini belirtti. Her şubeden bir orman istediklerini dile getiren Bahçe, “Fidanlık demiyorum, orman diyorum. Yani birkaç ağaç değil binlerce ağaçtan oluşacak ormanlar oluşturacağız. Herkesin dikili bir ağacı olacak. Sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında bazı siteler kuracağız. Çocuk kulübü olacak, Çocuklar bu sitelerden oyun oynayacak, zararlardan arındırılmış olacak. Zeka soruları olacak. Bunların dışında birçok projemiz olacak." diye konuştu.
Kaynak: cha