Terör örgütü PKK'lılar tarafından 2 Temmuz'da Van'dan kaçırılan AK Parti Gürpınar İlçe Başkanı Hayrullah Tanış, dün Irak'ta serbest bırakılmasının ardından bu sabaha karşı Van'ın Gürpınar ilçesi Ongün köyündeki evine geldi.

Yakınları tarafından kurban kesilerek karşılanan Hayrullah Tanış, "Terör örgütü PKK tarafından bana karşı hiçbir şekilde kötü davranış, insanlık dışı bir muamele olmadı. Orada beni bir siyasetçi gibi ağırladırlar." dedi. Bir gazetecinin, 'Partinizden istifa etmeyi düşünüyor musunuz'? sorusuna, "Şu an görevimin başındayım." cevabını verdi.

Terör örgütü PKK tarafından Irak'ın kuzeyinde serbest bırakılarak, İHD Van Şube Başkanı Ömer Işık, Mazlum-Der Van Şube Başkanı Fuat Değer'e teslim edilen AK Parti Gürpınar İlçe Başkanı Hayrullah Tanış, Silopi'den karayoluyla Türkiye'ye giriş yaparak Van'a geldi. Yakınları tarafından Bitlis'in Tatvan ilçesinde karşılanan Tanış, 20 araçlık konvoy eşliğinde sabah saat 04.30 sıralarında Van'ın Gürpınar ilçesi Ongün köyündeki evine ulaştı. Köy girişinde yakınları tarafından sevinç gösterileri ve kurban kesilerek karşılanan Tanış, kucaklaşarak hasret giderdi.

Basının ve bazı sivil toplum kuruluşlarının, kaçırıldığından bu yana çok duyarlı davrandığını dile getiren Tanış, "Ben diğer sivil toplum kuruluşlarından da aynı duyarlılığı bekliyorum. Onların da bu olayda yer almasını isterdik. Çünkü kendilerine demokratik kitle örgütleri diyen kuruluşlar sadece ticari kuruluşlar değildir. Bugün siyasetçilerin siyaset özgürlükleri elinden alınıyor. Maalesef bölgemizde bunu sıkça yaşıyoruz, görünen odur ki yaşamaya devam edeceğiz. Gerek BDP'li siyasetçilerin tutuklanması olsun, gerek AK Partili siyasetçilerin dağa çıkarılması olsun siyasetin önünü tıkamaktadır. Çünkü siyasetçiler halktan aldıkları talepleri yukarıya taşıyan kişilerdir. Şimdi siz bunları susturursanız geriye konuşacak kimse kalmaz." dedi.

Tanış, 2 Temmuz'dan serbest bırakıldığı süreye kadar kendisinin, terör örgütü PKK'lılar tarafından siyasetçi gibi ağırlandığını savundu. Tanış, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bana karşı kötü davranış olmadı. Olsaydı Hayrullah Tanış'ı tanıyanlar tanır, sözünü esirgemez. İnsanlık dışı bir muamele kesinlikle olmadı. Orada beni bir siyasetçi gibi ağırladırlar. Tabi ki doğa şartları, fiziki şartlar yürüme koşulları vardı. Bunlar olağan şeylerdir, bunları yaşadım. Görevimden istifa etmedim. Yaklaşık 2 aya yakındır ailem ve yakınlarım büyük sıkıntılar çekti. Şu ana kadar aşiret olarak, ailem olarak, bireysel kararlar almadık. Bundan sonra da almayız. Aşiretimin büyükleri var, meclisi var. Kendi ailem var ve benimle kucaklaşan annem var. Bunların görüşleri, bu süreçten sonra benim için çok önemli olacaktır. Şu an görevimin başındayım." 3 çocuk babası, 46 yaşındaki Hayrullah Tanış, 52 gün önce saat 19.30 sıralarında, Gürpınar ilçesinden Van'daki Hafiziye Mahallesi'nde bulunan evine geldiği sırada, silahlı 3 kişi tarafından silah zoruyla otomobilinden indirilerek kaçırılmıştı.

Polis, çevrede bulunan MOBESE kameraları üzerinde inceleme başlatırken, yakınları da Tanış'ın, hiç kimseyle bir husumeti olmadığını açıklamıştı.

Kaynak: cha