Devlet protokolünün, siyasilerin ve sporcuların çiçekli karşılanmasından sonra Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak bir ilke imza atarak, yeni atanan öğretmenleri havaaalanında çiçeklerle karşıladı. Uçaktan inen öğretmenlere karanfil takdim eden Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, çiçekli karşılamanın amacının bazı öğretmenlerin Ağrı'ya ön yargılı bakış açısını kırmak olduğunu söyledi. Bu arada havaalanındaki organizasyonun benzerini otogarda da yapan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmenleri servislerle okullara kadar götürüyor.

Havaalanında gazetecilere açıklama yapan Ağrı Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, yeni atama döneminde il emrine 655 öğretmenin verildiğini ifade ederek, "Bazı öğretmenlerimizin buraya gelirken bazı ön yargıları ve sıkıntıları olabiliyor. Biz buraya atanan öğretmenlerimizin sıkıntılarını en aza indirgemek için böyle bir proje başlattık. Bu projemiz Şubat ayındaki atamada da vardı. O zaman da çok iyi sonuçlar aldık, o yüzden devamını getirdik." diye konuştu.

AYNI HİZMET OTOGARDA DA MEVCUT

Yeni atanan öğretmenleri, hem havalimanında hemde otogar da karşılayan ekiplerin bulunduğunu ifade eden Müdür Başak, ekiplerin öğretmenleri servislerle atandıkları yerlere kadar götürdüklerini de söyledi. Başak, kadın öğretmenlerin uyum seminerleri süresince konaklamaları için Kız Meslek Lisesi Pansiyonunu tahsis ettiklerine değinerek, şunları kaydetti: "Öğretmenlerimiz, kendilerine yer bulana kadar geçici olarak burada kalacaklar. Bu yeni gelen öğretmenlerimiz de uyum seminerlerine katılacaklar. Onlardan en iyi şekilde verim almak için bu seminerleri düzenliyoruz. Biz de bunun için böyle bir katkı sağlamak istedik. Öğretmenlerimizin morallerini en yüksek şekilde nasıl tutarız diye düşündük. Böyle bir karşılamanın, ufak bir tebessümün, onlara bir çiçek vermenin bir gülücük getireceğini, bu moralin de öğrencilere olumlu yansıyacağını düşünerek böyle bir proje yaptık."

Ağrı'ya yeni atanan öğretmenler ise, "Böyle bir uygulamayı başlatanlara çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten çok güzel bir uygulama. Bizim için de sürpriz oldu. İnşallah hepimiz için hayırlı ve uğurlu olur. Ağrı güzel bir memlekete benziyor. Zamanla alışacağız buralara." diye konuştular.
Kaynak: cha