Afyonkarahisar’da 5 Eylül’de askeri mühimmat deposunda 25 erin şehit olmasıyla sonuçlanan patlamanın ardından etrafa saçılan el bombaları ve top mermileri Kalecik köyü yolu üzerindeki Beşparmak mevkiinde imha edildi.

        Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda meydana gelen patlama sonrasında kışlayla birlikte hemen yanı başında bulunan Ataköy ve Kışlacık köyü civarına saçılan el bombaları ekipler tarafından toplanarak güvenli bir yerde bekletildi. El bombaları, Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Daire Başkanlığı'ndan gelen özel ekipler tarafından patlamanın yapılacağı Beşparmak mevkiine özenle taşındı. Çok sayıda mühimmat, uzmanlar tarafından patlatılarak imha edildi.

        İmha işleminden bir saat önce yollarda geniş güvenlik önlemi alınarak, patlatılacak bölgeye araç ve insan girişine izin verilmedi. Cami hoparlöründen yapılan anonslarda toplanan el bombalarının kontrollü olarak patlatılacağı, bu yüzden bölgede can ve mal kaybı yaşanmaması için dikkatli olunması, yaya ve araçla dolaşılmaması uyarısında bulunuldu. Akşam saat 18.15 civarında gerçekleştirilen patlatma sonrasında havayı toz ve duman kütlesi kapladı. Bölge 3,5 saat trafiğe kapalı tutuldu.
Kaynak: cha